"Yargıda rüşvet" iddiaları sonrası ilk adım: Hakim Sidar Demiroğlu görevden uzaklaştırıldı

Başsavcı İsmail Uçar’ın HSK'ya ilettiği, adliyedeki “rüşvet ve usulsüzlük” iddialarını içeren dilekçesinde adı geçen yargıç Sidar Demiroğlu'nun görevden uzaklaştırılmasına karar verildi.

"Yargıda rüşvet" iddiaları sonrası ilk adım: Hakim Sidar Demiroğlu görevden uzaklaştırıldı

İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) şikayetiyle başlayan yargıdaki dilekçe savaşlarında yeni bir gelişme yaşandı.

İhbar dilekçesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında HSK tarafından görevlendirilen 3 müfettiş ön raporunu tamamladı.

Raporu gündemine alan HSK 2. Dairesi, soruşturma tamamlanana kadar İstanbul Anadolu Adliyesi 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu'nun geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, adliyede çıkar karşılığında uyuşturucu satıcılarına ve yasadışı bahisçilere tahliye ile erişim engeli kararı verildiğine ilişkin Hakim ve Savcılar Kurulu'na (HSK) dilekçe vermişti.

Başsavcı Uçar, daha önce sulh ceza hakimi olarak görev yapan Demiroğlu’nun bir dizi usulsüz işleme imza attığını öne sürmüştü.

Başsavcı Uçar’ın dilekçesinde Hakim Demiroğlu’nun, usulsüz erişim engeli kararları yanı sıra uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan kişilerin tahliyesini sağladığı öne sürülmüştü.

Başsavcı Uçar’ın HSK’ya sunduğu dilekçenin Gazeteci Timur Soykan’ın haberi ile gündeme gelmesi sonrası Demiroğlu da HSK’ya Uçar ile ilgili ihbarda bulunmuştu. Demiroğlu, Başsavcı Uçar’ın bir dizi şaibeli ilişkisinin olduğunu öne sürmüştü.

T24

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER