10 KASIM'DA EN ANLAMLI ANMA

Dalgıçlar Atatürk’ün mavi gözleriyle denizden çıkacak.

10 KASIM'DA EN ANLAMLI ANMA
Dalgıçlar Atatürk’ün mavi gözleriyle denizden çıkacak
Maltepe Belediyesi, Atatürk’ü ölümünün 77. yılında 20’den fazla dalgıcın katılacağı “Ata’ya Saygı Dalışı” etkinliğine ev sahipliği yapacak. Dalgıçlarsaygı duruşunun ardından, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün masmavi gözleriyle deniz altından çıkacak.
Atatürk’ün ölüm yıldönümünde Maltepe Belediyesi, anlamlı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Maltepe’deki anma etkinlikleri kapsamında sahilde, “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturulacak ve Atatürk mavi gözleriyle denizden çıkacak. Ayrıca her mahalleden 30 vatandaş, Anıtkabir’e götürülecek. Etkinlikler çerçevesinde 10 Kasım Salı günü saat 08.00’dan itibaren, Kadıköy sahilinden Küçükyalı’ya kadar insan zinciri oluşturulacak. Binlerce vatandaşın katılımıyla oluşturulacak zincir sonrasında, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe, saygı duruşu yapılacak. 

DALGIÇLARDAN SAYGI DALIŞI
Saygı duruşunun hemen ardından, Maltepe Belediyesi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve aralarında askerler, öğretim üyeleri, bankacı, hâkimler ve gazetecilerin de bulunduğu çeşitli meslek grupları tarafından oluşturulan “Derinler Saygı Dalışı Topluluğu”, nefesleri kesecek ve anlamlı bir etkinliğe imza atacak. Dalgıçlar tarafından Maltepe Küçükyalı sahilinde denize girilerek oluşturulacak tabloyla, Atatürk masmavi gözleriyle denizin içinden çıkacak. Teknelerin Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla destekleyeceği etkinliğe, vatandaşlar ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, kıyıdan eşlik edecek.

MALTEPELİLER ANITKABİR’DE
Öte yandan Maltepe Belediyesi, her mahalleden 30’ar kişiyi otobüslerle Anıtkabir’e götürecek. 9 KasımPazartesi günü Maltepe organik pazaralanından kalkacak otobüsler, yüzlerce Maltepeliyi 10 Kasım’da Anıtkabir’de Ata’sıyla buluşturacak.
 
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER