BELEDİYE BAŞKANLARI VE VALİLER SÖYLEDİ VATANDAŞ DİNLEDİ

Özelkalem Dergisi’nin ‘güzel bir Türkiye’ hayali ile hayata geçirdiği Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri, Kadir Has Üniversitesi’nde bu akşam saat 20.30’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

BELEDİYE BAŞKANLARI VE VALİLER SÖYLEDİ VATANDAŞ DİNLEDİ

  
Özel Kalem Dergisi'nin düzenledği Özelkalem Yerel Yönetim ödülleri sahiplerini buldu. Dördüncüsü düzenlenen  ve  9 dalda 24 belediye başkanı ve valinin ödül aldığı geceye vali ve belediye başkanlarının oluşturduğu dostlar korosu memleketim eski dostlar şarkılarını seslendirerek geceye damga vurdular.
 
Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen ödül törenine ,  Çorum valisi Nurullah Çakır, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ında aralarında bulunduğu çok sayıda belediye başkanı ve davetli katıldı.Törenin sunuculuğunu televizyoncu Ayşenur Yazıcı yaptı.
9 AYRI DALDA 24 ÖDÜL

Jüri başkanlığını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cevat Geray'ın yaptığı yarışmanın değerlendirme kurulu üyeleri Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Bilenser, AB Katılımcı Stratejik Planlama Projesi Ekip Lideri Sadun Emrealp, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi  Prof.Dr. Zekai Görgülü, Dünya İnsan Yerleşimleri Derneği EKISTICKS Başkanı Prof.Dr. Ruşen Keleş, AREL Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mete Tapan ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Handan Türkoğlu'dan oluştu.
Afet Yönetimi, Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım, Kent İçi Ulaşım, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması, Çevre Koruma, Kültür-Sanat ve Turizm Etkinlikleri, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Katılımcı Yönetim ve E-Belediyecilik kategorilerinde ödül alan belediye başkanları şu şekilde:
Afet Yönetimi kategorisi: Ankara Deprem Stratejisi ve Eylem Planı ile Yılın Valisi Ödülü: Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Bakop Afet Acil Durum Eylem Planı Ve Kaynak Yönetimi Projesi ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen.
Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım kategorisi: Hobi Bahçeleri Projesi ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek.
Kent İçi Ulaşım kategorisi: Ulaşımda Dönüşüm Projesi ile Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Ödülü: Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki.
Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması kategorisi: Güneş Kursunun İzinde Hitit Yolu Projesi ile Yılın Valisi Ödülü: Çorum Valisi Nurullah Çakır, Hatay Devlet Müzesi Projesi ile Yılın Valisi Ödülü: Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Sekibaşı Hamamı Restorasyonu Projesi ile Yılın İl Belediye Başkanı Ödülü: Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Yaman Dede Kültür Ve Sanat Evi Restorasyon Projesi ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Kent Müzesi Projesi ile Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülü: İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş.
Çevre Koruma kategorisi: Plajyolu Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyonu Projesi ile Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Ödülü: Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Odunpazarı Geri Kazanım Projesi ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Çevreci Bisikletler ile Geri Dönsün Yaşam Sürsün Projesi ile Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi.
Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri kategorisi: Herkes Müzeye Projesi ile Yılın Valisi Ödülü: Çorum Valisi Nurullah Çakır, Neşe ve Karikatür Müzesi Projesi ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Mudurnu Kent Müzesi Projesi ile Yılım İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl.
Sosyal Sorumluluk Kategorisi: ES-ÇOCUK Evi Projesi ile Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Ödülü: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mabesem (Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri) Projesi ile Yılın İl Belediye Başkanı Ödülü: Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Evde Bakım Birimi Projesi ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Mahalle Konakları Projesi ile Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, İnsanlık Paylaşmaktır Projesi ile Özelkalem Dergisi Özel Ödülü: Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı Ercan Özel.
Katılımcı yönetim kategorisi: Birlikte Yönetelim Projesi ile Yılın İl Belediye Başkanı Ödülü: Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Yerelden Kurumsala, Kurumsaldan Yerele Projesi ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz.
E-Belediyecilik kategorisi: Trabzon Belediyesi Kent Bilgi Sistemi Projesi ile Yılın İl Belediye Başkanı Ödülü: Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, E-belediyecilik projesi ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Karasu Akıllı Kent Projesi ile Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülü: Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu.
VALİLER VE BAŞKANLARDAN DOSTLAR KOROSU
Törene katılan valiler ve belediye başkanları ödül töreninin sonunda salonda bulunan izleyicilere bir sürpriz yaparak İnci Çayırlı yönetiminde Dostlar Korosu adıyla Eski Dostlar, Memleketim şarkılarının da içinde bulunduğu 6 şarkılık bir konser verdiler. Bir ilki yaşayan izleyiciler valileri ve belediye başkanlarını konser sonunda dakikalarca ayakta alkışladılar.
 
 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER