BİLGİ EVLERİNE KAYITLAR BAŞLADI

Bağcılar’da Bilgi Evlerine kayıtlar başladı. 7 mahallede faaliyet gösteren Bilgi Evlerinde öğrencilerin okul derslerine takviye eğitimleri veriliyor ve sosyal, kültürel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Ayrıca kulüp çalışmaları ile de öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri sağlanıyor.

BİLGİ EVLERİNE KAYITLAR BAŞLADI



Bağcılar’da Bilgi Evlerine kayıtlar başladı. Bağcılar Belediyesi’nin örnek bir eğitim projesi olarak hayata geçirdiği Bilgi Evlerine yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kayıtlar da başladı. Bilgi Evlerinde branş öğretmenleri tarafından öğrencilerin okul derslerine takviye eğitimleri veriliyor.
YETENEKLERİNİ KEŞFETME İMKANI BULUYORLAR
İlköğretim öğrencilerine yönelik faaliyet gösteren Bilgi Evlerinde sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Resimden, müziğe; karikatürden, teknolojiye kadar 30’a yakın kulüp çalışmasının yürütüldüğü Bilgi Evlerinde öğrenciler yeteneklerini keşfetme imkanı buluyor. “Kariyer Buluşmaları” adı altında, önemli uzman ve kanaat önderleriyle programlar gerçekleştiren ve onlara sorular soran öğrenciler ayrıca özgüven kazanmış oluyor.

BU YIL 3. SINIFLAR DA BİLGİ EVİNE GİDEBİLECEK

Bilgi Evleri Projesi ile öğrencileri daha donanımlı hale getirmek istediklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Yedi mahallemizde faaliyet gösteren Bilgi Evimize geçtiğimiz yıl 15 bin civarında yavrumuz devam etti. 22 mahallemizin tamamına Bilgi Evi kazandırmak istiyoruz. Buna paralel olarak öğrenci sayımızı da artırmak istiyoruz” dedi.
Başkan Çağırıcı ailelere de çocuklarını Bilgi Evlerine yönlendirmeleri çağrısında bulundu.
Bilgi Evlerine kayıt yaptıran öğrenciler, haftanın belirli günlerinde branş öğretmenleri tarafından verilen derslere katılıyor. İngilizce, matematik gibi temel derslerin verildiği Bilgi Evlerinde sosyal ve kültürel programlarla, kültür gezileri düzenleniyor. Kulüp çalışmalarının da yapıldığı Bilgi Evlerinde öğrenciler, yeteneklerine uygun olarak kulüplerde görev alabiliyor. Geçtiğimiz yıl 4. sınıftan 8. sınıfa kadar ilköğretim öğrencilerinin kayıt kayıt yaptırabildiği Bilgi Evlerine bu yıl 3. sınıf öğrencileri de alınıyor.
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER