GÜLSUYU VE GÜLENSU YERİNDE DÖNÜŞECEK

Maltepe Belediyesi’nin Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri için hazırladığı imar planı, ‘yerinde dönüşüm’ modeli ile mahalleliyi göçe zorlamayacak

GÜLSUYU VE GÜLENSU YERİNDE DÖNÜŞECEK

Maltepe Belediyesi, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 30 yıldır yılan hikayesine dönen imar sorununu bitirmek için bir plan hazırladı. Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın “En geç sonbaharda çözeceğim” dediği imar planları tamamlandı. Ekim ayında Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak olan plan, öngördüğü ada bazlı ve yerinde dönüşüm modeli ile Türkiye’deki örneklerinin aksine halkı göçe zorlamıyor.

ADA BAZLI YERİNDE DÖNÜŞÜM MODELİ

2004 yılından bu yana çözüme kavuşması beklenen ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın talimatıyla, yeniden revize edilen Gülsuyu-Gülensu imar planlarında sona gelindi. Maltepe Belediyesi, Mahalle Danışma Kurulu, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve muhtarlar ile yapılan toplantılar sonucunda hazırlanan ada bazlı imar planları, ekim ayında Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak. Hazırlanan plana göre “Yerinde Dönüşüm Modeli” uygulanarak, mahalle halkının zorunlu göçe sürüklenmesinin önüne geçilecek.

Belediyenin 6 Nisan’da Gülsuyu Mahallesi’nde açtığı Planlama Teknik Ofisi’nde, 2 bin tapu başvurusu kabul edildi. İmar planı kapsamında tapusu olmayanlar ise kentsel dönüşüm sonucunda, belediyeye ait parsellerde inşa edilecek binalara yerleştirilecek. Öte yandan, Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri için ada bazlı hazırlanan planla ilgili AKP’li ve CHP’li belediye meclis üyelerine sunum yapıldı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK!

Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde yıllardır yaşanan sorunu çözeceğine dair söz verdiğini kaydeden Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İmar planlarımızı ekim ayında meclisimizin onayına sunacağız. Burada uygulayacağımız yerinde dönüşüm modeliyle, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza atacağız. Buradaki insanlar, bir türlü çözülememiş imar planları yüzünden yıllarca tedirgin yaşamışlar. Ancak, kimsenin mağdur olmadan hakkını alma zamanı geldi. Yıllarca burada yaşamış, burayı memleketi saymış ama tapusu olmayan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızı belediye bünyesindeki binalara yerleştireceğiz. Kimsenin yerinden yurdundan edilmesine müsaade etmeyeceğim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER