İŞTE KAPATILACAK 559 BELDE !

13 büyükşehir kurulmasına dair kanun tasarısının geçici 2. maddesiyle, nüfusu 2.000'in altında 559 belde belediyesi kapatılmaktadır. Kapatılan belde belediyelerinin personeli il özel idarelerine devredilecektir.

İŞTE KAPATILACAK 559 BELDE !

Hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı’yla 27 ilde 1032 belde mahalle statüsüne dönüşecek. Diğer illerde de nüfusu 2 binin altına düşen 559 belde köy olacak. CHP tasarı için referanduma gidecek

Milliyet'in haberine göre, TBMM Başkanlığı’na sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı’ya büyükşehir statüsü kazanacak 27 ilde bin 32 belde kapatılarak mahalle statüsüne dönüştürülürken, diğer illerde nüfusu 2 binin altına düşen 559 belde de kapatılarak köy statüsüne dönüştürülecek. Türkiye’de toplam belediye sayısının yarısındah fazlasına denk düşen bin 581 beldenin kapatılmasının öngörüldüğü tasarı için CHP, yerel referandum yapmaya hazırlanıyor. Avrupa Yerel Yönetimler Şartı uyarınca kapanacak belediyelerde referanduma gidilmesi gerektiği maddesinden hareket eden CHP, 14 ve 21 Ekim tarihlerinde kapanacak beldelerde sandık kuracak. Tasarı kapsamında turistik beldelerden Bitez ve Yalıkavak Bodrum ilçesinin mahallesine, Kalkan beldesi ise Kaş ilçesinin mahallesine dönüşecek.

13 il ‘büyükşehir’ oldu

TBMM Başkanlığı’na önceki gün sevkedilen Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı ile, 13 il daha büyükşehir statüsü kazanırken, toplam büyükşehir belediyesi sayısı 29’a çıkacak. Tasarı, 29 büyükşehir belediyesindeki toplam bin 22 belde belediyesinin kapatılarak mahalle statüsü kazanmasını ve diğer 52 ilde nüfusu 2 binin altına düşen 559 beldenin de tüzel kişiliğini kaybederek köy olmasını öngörüyor. Tasarıyla, Türkiye’deki belediye sayısının yarı yarıya azaltılması amaçlanıyor. Tasarı yasalaşırsa Türkiye’deki 2 bin 950 belediyenin bin 581’i kapanmış olacak.

Tasarı; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van‘da bulunan toplam bin 32 beldenin kapatılarak mahalle statüsüne kavuşmasını öngörüyor. Yine bu kentin mülki sınırlarında bulunan 16 bin 82 köyün de tüzel kişiliğine son verilerek mahalle statüsüne dönüşmesi öngörülüyor.

Tasarı, bu illerdeki bütün belediyelerin büyükşehir belediyesine bağlanmasını öngörürken, Ak Parti’nin son seçimlerde kent merkezinde güçlü olmadığı için kaybettiği Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Eskişehir ve Manisa gibi illerde belediye başkanlığını kazanma şansını artıracak.

Turistik beldeler dikkat çekiyor

Tasarıyla, kapanacak beldeler arasında Bodrum’a bağlı Bitez, Göltürkbükü, Gümüşlük ve Yalıkavak ile Kaş’a bağlı Kalkan beldesi, Çeşme’ye bağlı Alaçatı beldesi gibi turistik beldeler dikkati çekiyor. Turistik beldelerin tamamında son yerel seçimleri Ak Parti kaybetmiş, CHP ya da merkez sağ geleneğinden gelen partiler belediye başkanlıklarını kazanmıştı. Kapanacak beldeler arasında Ankara’ya bağlı Esenboğa ve Hasanoğlan, Bursa’ya bağlı Tirilye, İzmir’e bağlı Yenişakran, Yenifoça gibi tanınan beldeler de bulunuyor.

İlçelere tarihi isim formülü

Düzenleme 24 yeni ilçe kurulmasını da içeriyor. Yeni ilçelere tarihi Anadolu beyliklerinden olan Dulkadiroğlu, Karesi, Menteşe, Artuklu’nun yanı sıra Tuşba, Yunusemre, Süleymanşah, Yavuzselim gibi isimlerin verilmesi dikkati çekiyor. Düzenlemeye göre Aydın’a bağlı Efeler, Balıkesir’e bağlı Karesi, Altıeylül, Altınoluk, Denizli’ye bağlı Merkezefendi, Hatay’a bağlı Antakya, Arsuz ve Defne, Manisa’ya bağlı Şehzade ve Yunusemre, Kahramanmaraş’a bağlı Dulkadiroğlu ve Onikişubat, Mardin’e bağlı Artuklu, Muğla’ya bağlı Menteşe ve Seydikemer, Tekirdağ’a bağlı Kapaklı, Süleymanşah, Ergene, Trabzon’a bağlı Yavuzselim, Şanlıurfa’ya bağlı Haliliye, Eyyübiye, Karaköprü, Van’a bağlı Tuşba ve İpekyolu ilçelerinin kurulması öngörülüyor.

Referandumu CHP yapacak

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gökhan Günaydın imzasıyla yayımlanan genelgeyle kapatılacak beldelerde 14 Ekim ve 21 Ekim günleri referandum yapılacağı duyuruldu. CHP’li belediyelerde 14 Ekim, diğer beldelerde ise 21 Ekim günü yapılacak referandumların Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın gereği olduğu, söz konusu Şart’ta yerel yönetimlerin statüsünün kaybedilip kaybedilmeyeceğine halkın karar vermesinin öngörüldüğü belirtildi.

‘Ölüdeniz kısıtlanacak’

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz:
“Ölüdeniz hem Türkiye’de hem de dünyada tanınan bir turizm merkezi. Biz belediye olarak Ölüdeniz’in tanıtımında önemli çalışmalar yaptık ve tüm hizmetlerimizi kendi imkanlarımızla kurduk. Belde statüsünden çıkmak istemiyoruz. Bu karara tepkiliyiz. Beldemizde bulunan yaklaşık 850 esnaf da bu karardan çok rahatsız. Fethiye’ye bağlı bir mahalle statüsüne geçmek Ölüdeniz’in imkanlarını kısıtlayacaktır muhtemelen. Biz merkez bir belediye olarak kalmak isterdik. Sürecin neler getireceğini bekleyip göreceğiz.”

‘Bizim özel bir durumumuz var’

Bozburun Belediye Başkan Vekili Yücel İslam:
“Yayınlanan kanun metnine göre belediye statüsünden çıkarılıyoruz. Fakat İçişleri Bakanlığı’nın kapanacak belediyeler listesinde bucak statüsüne geçeceğimiz belirtilmiş. Çünkü bizim özel bir durumumuz var. Bozburun hem turizm açısından önemli olduğu gibi aynı zaman da bir liman şehri. Bu yüzden belediyemizin kapanmayacağını umuyoruz. Kanun metni mi uygulanacak yoksa İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı ilan mı, bunu henüz biz de bilmiyoruz.”

Tatil beldeleri isyan ediyor

Side Belediyesi’nin Ak Partili Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, meclise sevk edilen tasarıya ilişkin Ak Parti’li bir belediye başkanı olarak telefonlarının susmadığını ve vatandaştan çok büyük tepkiler aldığını söyledi

- ANTALYA: Side Belediyesi’nin Ak Partili Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, meclise sevk edilen tasarıya ilişkin Ak Parti’li bir belediye başkanı olarak telefonlarının susmadığını ve vatandaştan çok büyük tepkiler aldığını söyledi.

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, özellikle Side ve Belek beldelerinin ilçe olma ya da belediyelerinin kapatılmaması yönündeki taleplerinin ise uygun görülmediğini açıkladı. Manavgat ve Serik’te yapılan kamuoyu yoklamalarında da Side ve Belek’in ilçe olmasına sıcak bakılmadığını aktaran Köse, iki beldenin maddi kriterleri de karşılamadıklarını açıkladı.

- MANİSA: Ak Parti İl Başkanı Murat Baybatur, yasanın bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini belirterek, “Bu şekilde birçok ilimiz büyükşehir statüsüne girecek ve önemli kazanımları olacak. Manisa’nın büyükşehir olmasıyla ilimizin 50 yılını makro düzeyle belirlemiş olacağız. Ayrıca büyükşehir statüsünde Maliye Bakanlığı’ndan alacağı büyük kaynaklar ile de yatırımların önü açılmış olacak” dedi. CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ise “Belde belediyelerinin kapanmasını istemiyoruz. Bunun için genel merkezimiz tüm illerde partisine ait ilçe ve belde belediyelerinde referandum yapacak” dedi.

- DENİZLİ: CHP İl Başkanı Yıldırım Aycan, kendilerinin büyükşehire değil bütünşehire karşı olduğunu belirtti. Aycan, “Büyükşehir olmak elbette Denizli’nin hakkıdır. Ancak, bu memlekette bir asırlık belediyeler kapanacak” dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri de yasa tasarısı ile özel idarelerin devreden çıkarıldığını savundu. Yeniçeri, “Büyükşehir olmak Denizli adına mutluluk verici ama şekil bu olmamalıydı. Sadece kent merkezi Büyükşehir olup, diğer yapılanmalar aynen kalmalıydı” diye konuştu.

- MUĞLA: CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, “Büyükşehir belediyesine evet diyoruz. Ancak belde belediye başkanlıklarının ve köy tüzel kişiliklerinin korunmasını istiyoruz. Bütünşehir belediyesine hayır diyoruz. Muğla turizm bölgesi olduğu için yaz nüfusu 3 milyonu buluyor. Bir köyün belediyelik olması için nasıl referandum yapılıyorsa, beldelerde de büyükşehir olma konusunda halka sorulmalı” dedi.

MHP Muğla İl Başkanı Osman Güven de “AKP ele geçiremediği bazı illeri bu yolla almayı hedefliyor” dedi.

- AYDIN: Ak Parti İl Başkanı Sadık Atay, “İyi bir yasa tasarısı olduğunu düşünüyoruz. Seçimler için şimdiden çalışmaya başladık. Kazanmak için tüm irademizi ortaya koyacağız” dedi. CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, “Bu yasa hizmet götürmek amacı ile değil AKP’nin kazanamadığı belediyeleri kazanmak için yaptığı siyasi manevradır. Ne yaparlarsa yapsınlar CHP’li belediyeleri yok edemeyecekler” dedi.

- BALIKESİR: AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, “Bugüne dek büyükşehir olan illerde yaşayan vatandaşlardan herhangi bir şikayet görmedik. Aksine büyük bir memnuniyet var. Büyükşehirle Balıkesirimiz de yeni bir ivme kazanacak Daha da büyüyüp gelişecek” diye konuştu. CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, “Halkın iradesiyle belde olmuş yerler şu anda kapatılıyor. Halka sorulmadan sadece bir tasarıyla oldu bittiye getiriliyor” dedi.  

Kanun ekinde ismine yer verilen 559 belde belediyesi, 30/06sınırı olan başka bir belediyeye mahalle olarak katılması durumunda kapatılmaktan

Aşağıda yer alan belde belediyeleri, Kanunun yayımlandığı tarihe kadar 5393 sayılı Kanunun 8 inci maddesine uygun olarak birleşme veya katılma yoluyla nüfusunu 2000'in üzerine çıkaran belediyelerin tüzel kişilikleri korunacaktır.

İşte kapatılacak 559 belde belediyesi

 
 
 
S.no
il
ilçe
belediye
1
Adıyaman
Besni
Sanyaprak
2
Adıyaman
Besni
Sugözü
3
Adıyaman
Besni
Üçgöz
4
Adıyaman
Merkez
Atakent
5
Adıyaman
Merkez
Hasancık
6
Afyonkarahisar
Başmakçı
Yaka
7
Afyonkarahisar
Bolvadin
Büyükkarabağ
8
Afyonkarahisar
Bolvadin
Kemerkaya
9
Afyonkarahisar
Çay
Akkonak
10
Afyonkarahisar
Çay
Deresinek
11
Afyonkarahisar
Çay
Eber
12
Afyonkarahisar
Çay
İnli
13
Afyonkarahisar
Çay
Karamık
14
Afyonkarahisar
Çay
Koçbeyli
15
Afyonkarahisar
Dazkırı
Yüreğil
16
Afyonkarahisar
Dinar
Çiçektepe
17
Afyonkarahisar
Dinar
Doğanlı
18
Afyonkarahisar
Dinar
Haydarlı
19
Afyonkarahisar
Dinar
Kadılar
20
Afyonkarahisar
Dinar
Kınık
21
Afyonkarahisar
Dinar
Uluköy
22
Afyonkarahisar
Dinar
Yıprak
23
Afyonkarahisar
Emirdağ
Adayazı
24
Afyonkarahisar
Emirdağ
Aşağıpiribeyli
25
Afyonkarahisar
Emirdağ
Bademli
26
Afyonkarahisar
Emirdağ
Gömü
27
Afyonkarahisar
Evciler
Gökçek

28
Afyonkarahisar
Hocalar
Yeşilhisar
 
29
Afyonkarahisar
İhsaniye
Ayazini
 
30
Afyonkarahisar
İhsaniye
Bozhüyük
 
31
Afyonkarahisar.
İhsaniye
Gazlıgölakören
 
32
Afyonkarahisar
İhsaniye
Karacaahmet
 
33
Afyonkarahisar
İscehisar
Alanyurt
 
34
Afyonkarahisar
Merkez
Anıtkaya
 
35
Afyonkarahisar
Sandıklı
Ballık
 
36
Afyonkarahisar
Sandıklı
Başağaç
 
37
Afyonkarahisar
Sandıklı
Karadirek
 
38
Afyonkarahisar
Sandıklı
Kızık
 
39
Afyonkarahisar
Sandıklı
Kusura
 
40
Afyonkarahisar
Sandıklı
Menteş
 
41
Afyonkarahisar
Sandıklı
Örenkaya
 
42
Afyonkarahisar
Sandıklı
Sorkun
 
43
Afyonkarahisar
Sandıklı
Yavaşlar
 
44
Afyonkarahisar
Sinanpaşa
Güney
 
45
Afyonkarahisar
Sinanpaşa
Nuh
 
46
Afyonkarahisar
Sinanpaşa
Tokuşlar
 
47
Afyonkarahisar
Sultandağı
Karapınar
 
48
Afyonkarahisar
Sultandağı
Kırca
 
49
Afyonkarahisar
Sultandağı
Üçkuyu
 
50
Afyonkarahisar
Sultandağı
Yakasinek
 
51
Afyonkarahisar
Şuhut
Atlıhisar
 
52
Afyonkarahisar
Şuhut
Balçıkhisar
 
53
Afyonkarahisar
Şuhut
Efe
 
54
Afyonkarahisar
Şuhut
Karacaören
 
55
Afyonkarahisar
Şuhut
Kayabelen
 
56
Ağrı
Eleşkirt
Tahir
 
57
Ağrı
Eleşkirt
Yayladüzü
 
58
Ağrı
Eleşkirt
Yücekapı
 
59
Aksaray
Ağaçören
Camili
 
60
Aksaray
Gülağaç
Bekarlar
 
61
Aksaray
Gülağaç
Sarath
 
62
Aksaray
Gülağaç
Sofular
 
63
Aksaray
Güzelyurt
Ilısu
 
64
Aksaray
Merkez
Acıpınar
 
65
Aksaray
Merkez
Akçakent
 
66
Aksaray
Merkez
Altınkaya
 
67
Aksaray
Merkez
Armutlu
 
68
Aksaray
Merkez
Doğantarla
 
69
Aksaray
Merkez
İncesu
 
70
Aksaray
Merkez
Karkın
 
71
Aksaray
Merkez
Kutlu
 
72
Aksaray
Merkez
Sarayhan
 
73
Aksaray
Merkez
Sevinçli
74
Aksaray
Merkez
Ulukışla
75
Aksaray
Merkez
Yuva
76
Aksaray
Ortaköy
Balcı
77
Aksaray
Ortaköy
Bozkır
78
Aksaray
Ortaköy
Çiftevi
79
Aksaray
Ortaköy
Devedamı
80
Aksaray
Ortaköy
Harmandalı
81
Aksaray
Ortaköy
Ozancık
82
Aksaray
Ortaköy
Sankaraman
83
Aksaray
Sanyahşi
Boğazköy
84
Amasya
Göynücek
Damlaçimen
85
Amasya
Göynücek
Gediksaray
86
Amasya
Merkez
Aydınca
87
Amasya
Merkez
Doğantepe
88
Amasya
Merkez
Ezinepazar
89
Amasya
Merkez
Uygur
90
Amasya
Merkez
Yassıçal
91
Amasya
Merkez
Yeşilyenice
92
Amasya
Merzifon
Kayadüzü
93
Amasya
Suluova
Eraslan
94
Amasya
Taşova
Akınoğlu
95
Amasya
Taşova
Alpaslan
96
Amasya
Taşova
Ballıdere
97
Amasya
Taşova
Belevi
98
Amasya
Taşova
Boraboy
99
Amasya
Taşova
Destek
100
Amasya
Taşova
Esençay
101
Amasya
Taşova
Ozbaraklı
102
Amasya
Taşova
Uluköy
103
Ardahan
Çıldır
Aşıkşenlik
104
Ardahan
Göle
Köprülü
105
Artvin
Murgul
Damar
106
Artvin
Şavşat
Meydancık
107
Artvin
Yusufeli
Kılıçkaya
108
Bartın
Merkez
Ant
109
Batman
Gercüş
Hisar
110
Batman
Sason
Yücebağ
111
Bayburt
Demirözü
Beşpmar
112
Bayburt
Merkez
Aksar
113
Bayburt
Merkez
Çayıryolu
114
Bayburt
Merkez
Konursu
115
Bilecik
Bozüyük
Cihangazi
116
Bilecik
İnhisar
Tarpak
117
Bilecik
Merkez
Bayırköy
118
Bilecik
Söğüt
Çaltı
119
Bilecik
Söğüt
Küre
120
Bingöl
Genç
Çaytepe
121
Bingöl
Genç
Servi
122
Bitlis
Hizan
Kolludere
123
Bitlis
Mutki
Koyunlu
124
Bolu
Mengen
Pazarköy
125
Burdur
Ağlasun
Mamak
126
Burdur
Ağlasun
Yeşilbaşköy
127
Burdur
Bucak
Çamlık
128
Burdur
Bucak
Gündoğdu
129
Burdur
Bucak
Kızılkaya
130
Burdur
Bucak
Ürkütlü
131
Burdur
Çavdır
Bayır
132
Burdur
Çavdır
Kozağacı
133
Burdur
Çeltikçi
Bağsaray
134
Burdur
Gölhisar
İbecik
135
Burdur
Gölhisar
Yusufça
136
Burdur
Merkez
Büğdüz
137
Burdur
Merkez
Kozluca
138
Burdur
Tefenni
Beyköy
139
Burdur
Tefenni
Hasanpaşa
140
Burdur
Yeşilova
Güney
141
Burdur
Yeşilova
Salda
142
Çanakkale
Ayvacık
Gürpınar
143
Çanakkale
Biga
Balıklıçeşme
144
Çanakkale
Biga
Kozçeşme
145
Çanakkale
Biga
Yeniçiftlik
146
Çanakkale
Ezine
Mahmudiye
147
Çanakkale
Gelibolu
Bolayır
148
Çanakkale
Merkez
Erenköy
149
Çanakkale
Merkez
Kumkale
150
Çanakkale
Yenice
Akçakoyun
151
Çanakkale
Yenice
Hamdibey
152
Çanakkale
Yenice
Pazarköy
153
Çankırı
İlgaz
Yeşildumlupınar
154
Çankırı
Kurşunlu
Çavundur
155
Çarıkın
Kurşunlu
Dumanlı
156
Çankırı
Kurşunlu
Hacımuslu
157
Çankırı
Kurşunlu
Sivricek
158
Çarıkın
Kurşunlu
Taşkaracalar
159
Çankın
Merkez
Ünür
160
Çarıkın
Orta
Dodurga
161
Çankın
Orta
Elmalık
162
Çarıkın
Orta
Kalfat
 
163
Çarıkın
Orta
Özlü
 
164
Çarıkın
Orta
Yaylakent
 
165
Çarıkın
Şabanözü
Gümerdiğin
 
166
Çarıkın
Şabanözü
Gürpınar
 
167
Çarıkın
Yapraklı
İkizören
 
168
Çarıkın
Yapraklı
Yukanöz
 
169
Çarıkın
Yapraklı
Yüklü
 
170
Çorum
Alaca
Alacahöyük
 
171
Çorum
Alaca
Büyükhırka
 
172
Çorum
Alaca
Çopraşık
 
173
Çorum
Bayat
Eskialibey
 
174
Çorum
Bayat
Kunduzlu
 
175
Çorum
Boğazkale
Evci
 
176
Çorum
Boğazkale
Yekbas
 
177
Çorum
Dodurga
Alpagut
 
178
Çorum
Kargı
Hacıhamza
 
179
Çorum
Laçin
Çamlıca
 
180
Çorum
Laçin
Narh
 
181
Çorum
Mecitözü
Elvançelebi
 
182
Çorum
Merkez
Konaklı
 
183
Çorum
Merkez
Şeydim
 
184
Çorum
Ortaköy
Karahacip
 
185
Çorum
Osmancık
Başpınar
 
186
Çorum
Sungurlu
Arifegazili
 
187
Çorum
Sungurlu
Demirşeyh
 
188
Çorum
Sungurlu
Kal edere
 
189
Çorum
Sungurlu
Kavşut
 
190
Çorum
Sungurlu
Tuğlu
 
191
Çorum
Sungurlu ^
Yörüklü
 
192
Edirne
İpsala
Hacı
 
193
Edirne
İpsala
İbriktepe
 
194
Edirne
İpsala
Kocahıdır
 
195
Edirne
İpsala
Sultan
 
196
Edirne
Keşan
Çamlıca
 
197
Edirne
Keşan
Mecidiye
 
198
Edirne
Keşan
Paşayiğit
 
199
Edirne
Uzunköprü
Kurtbey
 
200
Elazığ
Kovancılar
Çakırkaş
 
201
Elazığ
Kovancılar
Yanmca
 
202
Elazığ
Maden
Gezin
 
203
Elazığ
Merkez
Hankendi
 
204
Elazığ
Merkez
İçme
 
205
Elazığ
Palu
Baltası
 
206
Erzincan
Merkez
Bahçeliköy
 
   207
Erzincan
Merkez
Çağlayan
 
  208
Erzincan
Merkez
Dörtler
 
    209
Erzincan
Merkez
Mollaköy
 
    210
Erzincan
Merkez
Uluköy
 
   211
Erzincan
Merkez
Yalnızbağ
 
212
Erzincan
Merkez
Yaylabaşı
 
213
Erzincan
Üzümlü
Bayırbağ
 
214
Erzincan
Üzümlü
Karakaya
 
215
Giresun
Çamoluk
Yenice
 
216
Giresun
Çanakçı
Karabörk
 
217
Giresun
Dereli
Yavuzkemal
 
218
Giresun
Eynesil
Ören
 
219
Giresun
Görele
Aydınlar
 
220
Giresun
Görele
Kırıklı
 
221
Giresun
Görele
Köprübaşı
 
222
Giresun
Keşap
Karabulduk
 
223
Giresun
Merkez
Çaldağ
 
224
Giresun
Merkez
İnişdibi
 
225
Giresun
Piraziz
Bozat
 
226
Giresun
Yağlıdere
Uçtepe
 
227
Gümüşhane
Kelkit
Kaş
 
228
Gümüşhane
Köse
Salyazı
 
229
Gümüşhane
Merkez
Tekke
 
230
Gümüşhane
Şiran
Yeşilbük
 
231
Gümüşhane
Torul
Altmpınar
 
232
İğdır
Karakoyunlu
Taşburun
 
233
İsparta
Aksu
Yakaafşar
 
234
İsparta
Atabey
İslamköy
 
235
İsparta
Eğirdir
Barla
 
236
İsparta
Eğirdir
Gökçehöyük
 
237
İsparta
Eğirdir
Pazarköy
 
238
İsparta
Gelendost
Bağılh
 
239
İsparta
Gelendost
Yaka
 
240
İsparta
Gönen
Güneykent
 
241
İsparta
Keçiborlu
Aydoğmuş
 
242
İsparta
Keçiborlu
İncesu
 
243
İsparta
Keçiborlu
Kılıç
 
244
İsparta
Merkez
Büyükgökçeli
 
245
İsparta
Senirkent
Uluğbey
 
246
İsparta
Senirkent
Yassıören
 
247
İsparta
Sütçüler
Ayvalıpınar
 
248
İsparta
Sütçüler
Kasımlar
 
249
İsparta
Sütçüler
Kesme
 
250
İsparta
Şarkikaraağaç
Göksöğüt
 
251
İsparta
Yalvaç
Bağkonak
 

 
252
İsparta
Yalvaç
Çetince
253
İsparta
Yalvaç
Dedeçam
254
İsparta
Yalvaç
Kozluçay
255
İsparta
Yalvaç
Körküler
256
İsparta
Yalvaç
Kumdanlı
257
İsparta
Yalvaç
Kuyucak
258
İsparta
Yalvaç
Ozbayat
259
İsparta
Yalvaç
Özgüney
260
İsparta
Yalvaç
Sücüllü
261
İsparta
Yalvaç
Tokmacık
262
İsparta
Yalvaç
Yukankaşıkara
263
Karabük
Safranbolu
Ovacuma
264
Karabük
Yenice
Yortan
265
Karaman
Merkez
Kılbasan
266
Karaman
Merkez
Kisecik
267
Karaman
Merkez
Taşkale
268
Karaman
Merkez
Yeşildere
269
Karaman
Merkez
Yollarbaşı
270
Kars
Arpaçay
Koçköyü
271
Kastamonu
Tosya
Ortalıca
272
Kırıkkale
Bahşili
Karaahmetli
273
Kırıkkale
Balışeyh
Koçubaba
274
Kırıkkale
Balışeyh
Kulaksız
275
Kırıkkale
Delice
Büyükafşar
276
Kırıkkale
Delice
Büyükyağlı
277
Kırıkkale
Keskin
Konur
278
Kırıkkale
Keskin
Köprüköy
279
Kırıkkale
Merkez
Hasandede
280
Kırıkkale
Sulakyurt
Güzelyurt
281
Kırıkkale
Sulakyurt
Hamzalı
282
Kırıkkale
Yahşihan
Irmak
283
Kırıkkale
Yahşihan
Kılıçlar
284
Kırklareli
Babaeski
Sinanlı
285
Kırklareli
Lüleburgaz
Kınkköy
286
Kırklareli
Lüleburgaz
Sakızköy
287
Kırklareli
Pmarhisar
Yenice
288
Kırklareli
Vize
Sergen
289
Kırşehir
Akçakent
Mahsenli
290
Kırşehir
Akpınar
Aşağıhomurlu
291
Kırşehir
Akpınar
Büyükabdiuşağı
292
Kırşehir
Akpınar
Köşker
293
Kırşehir
Boztepe
Karacaören
294
Kırşehir
Çiçekdağı
Boğazevci
    295
Kırşehir
Kaman
Başköy
296
Kırşehir
Kaman
Çağırkan
297
Kırşehir
Kaman
Demirli
298
Kırşehir
Kaman
Hamit
299
Kırşehir
Kaman
İsahocalı
300
Kırşehir
Kaman
Kargınyenice
301
Kırşehir
Kaman
Ömerhacılı
302
Kırşehir
Kaman
Savcılıbüyükoba
303
Kırşehir
Kaman
Yelek
304
Kırşehir
Merkez
Çayağzı
305
Kırşehir
Merkez
Dulkadirli
306
Kırşehir
Merkez
Karahıdır
307
Kırşehir
Merkez
Toklümen
308
Kırşehir
Merkez
Ulupınar
309
Kilis
Merkez
Yavuzlu
310
Kütahya
Altıntaş
Çayırbaşı
311
Kütahya
Altıntaş
Zafertepeçalköy
312
Kütahya
Çavdarhisar
Hacıkebir
313
Kütahya
Emet
Aydıncık
314
Kütahya
Emet
Çerte
315
Kütahya
Emet
Eğrigöz
316
Kütahya
Emet
Günlüce
317
Kütahya
Emet
Örencik
318
Kütahya
Emet
Yenice
319
Kütahya
Gediz
Akçaalan
320
Kütahya
Gediz
Altınkent
321
Kütahya
Gediz
Cebrail
322
Kütahya
Gediz
Erdoğmuş
323
Kütahya
Gediz
Fırdan
324
Kütahya
Gediz
Gümele
325
Kütahya
Gediz
Gürlek
326
Kütahya
Gediz
Kayaköy
327
Kütahya
Gediz
Üzümlü
328
Kütahya
Gediz
Yeşilçay
329
Kütahya
Gediz
Yunuslar
330
Kütahya
Hisarcık
Dereköy
331
Kütahya
Hisarcık
Hasanlar
332
Kütahya
Hisarcık
Karbasan
333
Kütahya
Hisarcık
Şeyhler
334
Kütahya
Merkez
Kızılcaören
335
Kütahya
Pazarlar
Sofular
336
Kütahya
Simav
Bahtılh
337
Kütahya
Simav
Beyce
338
Kütahya
Simav
Çaysimav
339
Kütahya
Simav
Demirci
340
Kütahya
Simav
Gümüşsü
341
Kütahya
Simav
Hisarbey
342
Kütahya
Simav
Kalkan
343
Kütahya
Simav
Karacahisar
344
Kütahya
Simav
Kestel
345
Kütahya
Simav
Kuşu
346
Kütahya
Simav
Naşa
347
Kütahya
Simav
Öreyler
348
Kütahya
Simav
Şenköy
349
Kütahya
Simav
Yaykın
350
Kütahya
Simav
Yemişli
351
Kütahya
Simav
Yeniköy
352
Kütahya
Simav
Yeşildere
353
Kütahya
Simav
Yeşilköy
354
Kütahya
Şaphane
Karamanca
355
Kütahya
Şaphane
Üçbaş
356
Kütahya
Tavşanlı
Aliköy
357
Muş
Bulanık
Karaağıl
358
Muş
Bulanık
Mollakent
359
Muş
Bulanık
Yemişen
360
Muş
Korkut
Karakale
361
Muş
Malazgirt
Gülkoru
362
Nevşehir
Acıgöl
İnalU
363
Nevşehir
Acıgöl
Kurugöl
364
Nevşehir
Avanos
Akarca
365
Nevşehir
Avanos
Göynük
366
Nevşehir
Avanos
Mahmat
367
Nevşehir
Avanos
Sanlar
368
Nevşehir
Avanos
Topaklı
369
Nevşehir
Derinkuyu
Suvermez
370
Nevşehir
Gülşehir
Abuuşağı
371
Nevşehir
Gülşehir
Gümüşkent
372
Nevşehir
Gülşehir
Karacaşar
373
Nevşehir
Gülşehir
Ovaören
374
Nevşehir
Gülşehir
Tuzköyü
375
Nevşehir
Hacıbektaş
Karaburna
376
Nevşehir
Hacıbektaş
Kızılağıl
377
Nevşehir
Kozaklı
Kalecik
378
Nevşehir
Kozaklı
Kanlıca
379
Nevşehir
Kozaklı
Karahasanlı
380
Nevşehir
Kozaklı
Karasenir
381
Nevşehir
Ürgüp
Başdere
382
Nevşehir
Ürgüp
Mustafapaşa
383
Niğde
Altunhisar
Çömlekçi
384
Niğde
Altunhisar
Ulukışla
385
Niğde
Altunhisar
Yakacık
386
Niğde
Aİtunhisar
Yeşilyurt
387
Niğde
Bor
Karanlıkdere
388
Niğde
Bor
Kızılca
389
Niğde
Çamardı
Bademdere
390
Niğde
Çamardı
Burç
391
Niğde
Çiftlik
Kitreli
392
Niğde
Merkez
Çavdarlı
393
Niğde
Merkez
Çayırlı
394
Niğde
Merkez
Dikilitaş
395
Niğde
Merkez
Elmalı
396
Niğde
Merkez
Fertek
397
Niğde
Merkez
Hacıbeyli
398
Niğde
Merkez
İçmeli
399
Niğde
Merkez
Kayırlı
400
Niğde
Merkez
Koyunlu
401
Niğde
Merkez
Ovacık
402
Niğde
Ulukışla
Çiftehan
403
Niğde
Ulukışla
Darboğaz
404
Niğde
Ulukışla
Kılan
405
Niğde
Ulukışla
Yeni yıldız
406
Ordu
Akkuş
Çayıralan
407
Ordu
Akkuş
Seferli
408
Ordu
Aybastı
Alacalar
409
Ordu
Aybastı
Pelitözü
410
Ordu
Fatsa
Aslancami
411
Ordu
Fatsa
Geyikçeli
412
Ordu
Fatsa
İslamdağ
413
Ordu
Fatsa
Kösebucağı
414
Ordu
Gölköy
Alanyurt
415
Ordu
Gölköy
Aydoğan
416
Ordu
Gölköy
Damarlı
417
Ordu
Gölköy
Direkli
418
Ordu
Gölköy
Düzyayla
419
Ordu
Gölköy
Karahasan
420
Ordu
Gürgentepe
Eskiköy
421
Ordu
İkizce
Kaynartaş
422
Ordu
Korgan
Çamlı
423
Ordu
Mesudiye
Topçam
424
Ordu
Mesudiye
Uçyol
425
Ordu
Mesudiye
Yeşilce
426
Ordu
Perşembe
Kırlı
427
Ordu
Ünye
Erenyurt
428
Ordu
Ünye
Hanyanı
429
Ordu
Ünye
Yenikent
430
Osmaniye
Merkez
Kırmıflı
431
Osmaniye
Sumbas
Alibeyli
432
Rize
İkizdere
Güneyce
433
Rize
Kalkandere
Yolbaşı
434
Siirt
Kurtalan
Gözpınar
435
Sinop
Gerze
Yenikent
436
Sinop
Türkeli
Güzelkent
437
Sivas
Altınyayla
Kale
438
Sivas
Gemerek
Eğerci
439
Sivas
Gemerek
İnkışla
440
Sivas
Gürün
Suçatı
441
Sivas
Kangal
Alacahan
442
Sivas
Kangal
Çetinkaya
443
Sivas
Kangal
Havuz
444
Sivas
Merkez
Gümüşdere
445
Sivas
Merkez
Kurtlapa
446
Sivas
Merkez
Yakupoğlan
447
Sivas
Suşehri
Çataloluk
448
Sivas
Şarkışla
Akçakışla
449
Sivas
Şarkışla
Kızılcakışla
450
Sivas
Ulaş
Baharözü
451
Sivas
Ulaş
Yenikarahisar
452
Sivas
Yıldızeli
Kalın
453
Sivas
Yıldızeli
Kavak
454
Sivas
Yıldızeli
Kümbet
455
Sivas
Yıldızeli
Şeyhhalil
456
Sivas
Yıldızeli
Yavu
457
Sivas
Zara
Şerefiye
458
Şırnak
Beytüşşebap
Mezra
459
Tokat
Almus
Akarçay
460
Tokat
Almus
Ataköy
461
Tokat
Almus
Bağtaşı
462
Tokat
Almus
Cihet
463
Tokat
Almus
Dikili
464
Tokat
Almus
Görümlü
465
Tokat
Almus
Ormandibi
466
Tokat
Artova
Çelikli
467
Tokat
Erbaa
Akça
468
Tokat
Erbaa
Değirmenli
469
Tokat
Erbaa
Koçak
470
Tokat
Erbaa
Üzümlü
471
Tokat
Merkez
Akbelen
472
Tokat
Merkez
Avlunlar
473
Tokat
Merkez
Büyükyıldız
474
Tokat
Merkez
Çamlıbel
475
Tokat
Merkez
Kemalpaşa
476
Tokat
Merkez
Yağmurlu
477
Tokat
Niksar
Günebakan
478
Tokat
Niksar
Kuyucak
479
Tokat
Niksar
Özalan
480
Tokat
Niksar
Yazıcık
481
Tokat
Pazar
Dereköy
482
Tokat
Reşadiye
Büşürüm
483
Tokat
Reşadiye
Çevrecik
484
Tokat
Reşadiye
Demircili
485
Tokat
Reşadiye
Kızılcaören
486
Tokat
Reşadiye
Kuzbağı
487
Tokat
Reşadiye
Nebişeyh
488
Tokat
Reşadiye
Soğukpınar
489
Tokat
Reşadiye
Yolüstü
490
Tokat
Sulusaray
Dutluca
491
Tokat
Turhal
Çaylı
492
Tokat
Turhal
Kat
493
Tokat
Turhal
Ulutepe
494
Tokat
Turhal
Yazıtepe
495
Tokat
Turhal
Yenisu
496
Tokat
Yeşilyurt
Çıkrık
497
Tokat
Yeşilyurt
Kuşçu
498
Tokat
Zile
Evrenköy
499
Tokat
Zile
Güzelbeyli
500
Tokat
Zile
Yalınyazı
501
Tokat
Zile
Yıldıztepe
502
Tunceli
Mazgirt
Akpazar
503
Tunceli
Mazgirt
Dankent
504
Uşak
Banaz
Büyükoturak
505
Uşak
Eşme
Ahmetler
506
Uşak
Eşme
Güllü
507
Uşak
Karahallı
Karbasan
508
Uşak
Merkez
Güre
509
Uşak
Merkez
İlyaslı
510
Uşak
Sivaslı
Ağaçbeyli
511
Uşak
Sivaslı
Yayalar
512
Uşak
Ulubey
Avgan
513
Uşak
Ulubey
Hasköy
514
Uşak
Ulubey
Kışla
515
Uşak
Ulubey
Omurca
516
Yalova
Çınarcık
Kocadere
517
Yozgat
Akdağmadeni
Oluközü
518
Yozgat
Aydıncık
Baştürk
519
Yozgat
Aydıncık
Kazankaya
520
Yozgat
Aydıncık
Kösrelik

 

521
Yozgat
Boğazlıyan
Çakmak
522
Yozgat
Boğazlıyan
Çalapverdi
523
Yozgat
Boğazlıyan
Devecipınar
524
Yozgat
Boğazlıyan
Ovakent
525
Yozgat
Boğazlıyan
Özler
526
Yozgat
Boğazlıyan
Yenipazar
527
Yozgat
Çandır
Büyükkışla
528
Yozgat
Çayıralan
Curali
529
Yozgat
Çayıralan
Çokradan
530
Yozgat
Çayıralan
Evciler
531
Yozgat
Çekerek
Bayındırhüyük
532
Yozgat
Çekerek
Bazlambaç
533
Yozgat
Çekerek
Beyyurdu
534
Yozgat
Merkez
Çadırardıç
535
Yozgat
Merkez
Esenli
536
Yozgat
Merkez
Osmanpaşa
537
Yozgat
Saraykent
Çiçekli
538
Yozgat
Sankaya
Babayağmur
539
Yozgat
Sankaya
Yukarı sankaya
540
Yozgat
Sorgun
Ahmetfakılı
541
Yozgat
Sorgun
Araplı
542
Yozgat
Sorgun
Belencumafakılı
543
Yozgat
Sorgun
Eymir
544
Yozgat
Sorgun
Gedikhasanlı
545
Yozgat
Sorgun
Gülşehri
546
Yozgat
Sorgun
Karakız
547
Yozgat
Şefaatli
Kuzayca
548
Yozgat
Şefaatli
Paşaköy
549
Yozgat
Şefaatli
Sankent
550
Yozgat
Yenifakılı
Bektaşlı
551
Yozgat
Yerköy
Saray
552
Yozgat
Yerköy
Sekili
553
Zonguldak
Alaplı
Gümeli
554
Zonguldak
Devrek
Eğerci
555
Zonguldak
Devrek
Özbağı

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
556
Zonguldak
Ereğli
Çaylıoğlu
557
Zonguldak
Ereğli
Gökçeler
558
Zonguldak
Gökçebey
Hacımusa
559
Zonguldak
Merkez
Sivriler
 


Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
verilen hak geri alınmamalı
verilen hak geri alınmamalı - 12 yıl Önce

VERİLEN HAK GERİ ALINMAZ

tarık turan
tarık turan - 11 yıl Önce

adalet yerinildu

bekir atlıhan
bekir atlıhan - 11 yıl Önce

salda belediyesi kapanmasın istiyorum .nedenmi?kapanmasınmasmavı yeşille bulüşması salda gölü,nün olması sora salda kayak merkezi olması kapanmaması icin sizce yetmezmi .karrınızı bence bir daha ğözden gecirmenize rica ederim.saygılarımla

irfan kalpaklı
irfan kalpaklı - 11 yıl Önce

kapanan belde belediyelerinin yüzde yetmişe yakını ege bölgesi ve marmara ve ak deniz bölgesinde genelde turizim gelirinin yüksek olduğu bölgeler bu bölgelerdeki beldeler kapandığında bazı turistik yerlerin denetimi ve kontrolü gözardı edilecek buralar sahipsiz kaldığında rantiyeye dönüşecek

a özğün
a özğün - 11 yıl Önce

kaseri yokmu

SIRADAKİ HABER