KOCAOĞLU İLK 10 BELEDİYE BAŞKANI ARASINDA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, merkezi Londra’da bulunan City Mayors Foundation tarafından düzenlenen "World Mayor (Dünya Belediye Başkanı Ödülü)" yarışmasında ilk 10’a seçildi.

KOCAOĞLU İLK 10 BELEDİYE BAŞKANI ARASINDA
Kocaoğlu, 2012 Aralık ayında da dünyada “Ayın Belediye Başkanı” unvanını alan ilk Türk belediye başkanı olmuştu.
 
Dünya Belediye Başkanı Ödülü seçiminde ilk sırayı, Kanada’nın Calgary Belediye Başkanı Naheed Nenshi aldı.
 
İlk 10 içinde yer alan diğer isimler ise Gent (Belçika) Belediye Başkanı Daniel Termont, Surabaya (Endonezya) Belediye Başkanı Tri Rismaharini, Sucre (Venezuella) Belediye Başkanı Carlos Ocaris, Iloilo City (Filipinler) Belediye Başkanı Jed Patrick Mabilog, Jena (Almanya) Belediye Başkanı Albercht Schröter, Houstan (ABD) Belediye Başkanı Annise Parker, Selanik (Yunanistan) Belediye Başkanı Yiannis Boutaris ve Lampedusa (İtalya) Belediye Başkanı Giusy Nicolini.
 
City Mayors Foundation, proje hedefini, “Belediye başkanlarının profillerinin dünya çapında yükseltilmesi ve toplumlarına uzun süreli katkıda bulunan, kendini vatandaşlarının ulusal ve uluslararası platformda refahına adamış belediye başkanlarının onurlandırılması.” olarak özetliyor.
 
Dünya Belediye Başkanları projesinin herhangi bir şehir ya da organizasyonla bağlantısı yok. City Mayors kendi kaynaklarıyla yönetiyor, sponsorluk, reklam, üyelik ve bağış gibi teklifler kabul edilmiyor.
 
World Mayor sitesinde, Başkan Kocaoğlu ile ilgili şu yoruma yer verildi:
 
"Son 10 yıl içerisinde İzmir, Kocaoğlu’nun katılımcı yönetim anlayışıyla daha laik bir şehir haline gelmiştir. 2004 yılından itibaren Başkan Kocaoğlu’nun başarılı yönetimi sayesinde şehrin borçları bitmiş ve uluslararası kuruluşlardan aldığı yüksek kredi oranlarıyla ödüllendirilmiştir. Doğu kesimlerden gelen yüksek oranda göçü şehre daha iyi entegre etmeyle ilgili projeler başlatmıştır. Başkan Kocaoğlu, İzmir’in meselelerinde kalıcı altyapı çözümlerine öncelik vermiş ve geçici ucuz seçenekleri reddetmiştir. Şehir şu anda Türkiye’deki en iyi atık su arıtım altyapısına sahiptir ve modern bir metro ağı inşa edilmektedir.
Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER