MALTEPE BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Maltepe Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 300 öğrenciye, 400 bin TL’lik eğitim yardımı yapacak.

MALTEPE BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK
Maltepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçede eğitim gören öğrencileri unutmadı. Bu kapsamda,ilçede bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin üniversitede okuyan çocuklarına,toplam 400 bin TL’likeğitim yardımı yapılması kararı alındı.Maltepe ilçe sınırları içinde başvuru tarihi itibariyle en az altı ay ikamet eden, devlet üniversitesinde okuyan, özel üniversitede yüzde 100 burslu olarak okuyanlar, şehit ya da gazi çocuğu olduğunu resmi olarak belgeleyen, anne veya babası vefat etmiş olan, yüzde 40 veya daha fazla bir engeli bulunan, ailede kişi başına düşen geliri 1050 TL ve altında olanlarla, Kredi Yurtlar Kurumu’ndan burs almayanlarınbaşvurularının kabul edileceği aile yardımı bünyesinde,300 öğrenciye katkı sağlanacak.
1.5 YILDA 1.5 MİLYON
Son 1.5 yıl içerisinde 3 bin aileye, 1.5 milyon liralık eğitim yardımında bulunan  Maltepe Belediyesi’nin, bu yılki eğitim yardımı için 20 Aralık tarihine kadar başvurabilecek. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne şahsen başvurularak yapılacak eğitim yardımı başvuruları, hafta içi 09.00-15.30 saatleri arasında kabul edilecek. Bu kapsamda hazırlanan “Başvuru Değerlendirme Formu”, www.maltepe.bel.tr internet sitesinden, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden veya mahalle muhtarlıklarından alınabilecek. Maltepe Belediyesi bünyesinde kurulan Cumhuriyet Eğitim Merkezleri’nde üniversite sınavına hazırlanan 560 öğrencinin sınavlardaki başarı oranı da, yüzde 73.5 oldu. Bu merkezde 400 öğrenci de TEOG’a hazırlandı. Açılan kişisel gelişim ve eğitim kurslarından faydalanan kişi sayısı ise 870 oldu. 
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, eğitime desteklerinin artarak devam edeceğini belirterek, “Evlatlarımızın, daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda ihtiyacı olan öğrencilerimize, maddi anlamda küçük de olsa bir destek veriyoruz” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER