MALTEPE'DE ÖĞRENCİLER İÇİN ÜCRETSİZ RİNG OTOBÜS SEFERLERİ YAPILACAK

Maltepe Belediyesi, okulların açılmasıyla beraber öğrenciler için ücretsiz ring otobüs seferleri başlatacak.

MALTEPE'DE ÖĞRENCİLER İÇİN  ÜCRETSİZ RİNG OTOBÜS SEFERLERİ YAPILACAK
Maltepe Belediyesi, okulların açılmasıyla beraber öğrenciler için ücretsiz ring otobüs seferleri başlatacak
7 güzergâhta başlatılacak seferlerde öğrencilerin, toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu saatlerde okullarına ücretsiz olarak ulaştırılması amaçlanıyor. 
 
Maltepe’de, uzun süredir gerçekleştirilmesi planlanan öğrencilere ücretsiz ring otobüsü seferleri, Maltepe Belediyesi tarafından okulların açılacağı 28 eylül tarihinde başlatılacak. Sabah 06:00-08:00 saatleriyle, öğleden sonra 15:00-20:00 saatleri arasında 20’şer dakika arayla gerçekleştirilecek ring seferlerden, öncelikle öğrenciler olmak üzere bütün vatandaşlar faydalanabilecek. Ring seferlerde çalışacak hatlar ise şöyle belirlendi:
 
Kırmızı Hat: Fındıklı-Maltepe, Turuncu Hat: Başıbüyük-Zümrütevler-Maltepe, Turkuaz Hat: Büyükbakkalköy-Maltepe, Mavi Hat: Gülensu-Gülsuyu-Zümrütevler-Maltepe, Yeşil Hat: Gülensu-Gülsuyu-Esenkent-Cevizli-Maltepe, Açık Yeşil Hat: Feyzullah-Yalı-Bağlarbaşı, Siyah Hat: Altıntepe-Çınar-Küçükyalı-İdealtepe-Aydınevler-Altayçeşme.
 
ÖĞRENCİLERE ÖZEL PASO
 
Konuyla ilgili muhtarlarla yaptığı istişare toplantısında bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın sağlıklı şartlarda okullarına ve işlerine, daha sonra da evlerine ulaşabilmesi adına uzun süredir bu çalışmayı başlatmak istiyorduk. Allah bizlere nasip etti ve bu eğitim-öğretim yılında seferlerimize başlıyoruz. İlk önce tek otobüsle pilot olarak seferlere başlayacağız. Daha sonra seferlerimizi genişleteceğiz. Güzergâh konusunda muhtarlarımıza danışacağız ve ona göre öğrencilerimizin en sık kullandığı güzergâhlar seçilecek. Tabi bu proje, öncelikli olarak öğrenciler için gerçekleştiriliyor, elbette vatandaşlarımızın da bundan faydalanmasını düşünüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında hem otobüslerdeki yoğunluğu azaltabilmek, hem de bir nebze olsun Maltepelilerin bu sorununa çare bulmak istiyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz için paso da çıkarmayı planlıyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER