MALTEPELİ ÖĞRETMENLERE 'ÖĞRETMENLER GÜNÜ' KAHVALTISI

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, öğretmenler onuruna bir kahvaltı verdi. Kılıç, “Başöğretmenimiz Atatürk’ün açtığı yolda, yılmadan ve zorluklara göğüs gererek, Türkiye’nin çocuklarının aydınlanması, iyi yetişmesi için, onların beyinlerini ilmik ilmik ören siz değerli öğretmenlerimize çok şey borçluyuz” dedi.

MALTEPELİ ÖĞRETMENLERE 'ÖĞRETMENLER GÜNÜ' KAHVALTISI
Maltepeli öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın onurlarına verdiği kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, ilçedeki üniversitelerin rektörleriyle ilçedeki 85 okulun müdürü ve öğretmenleri katıldı. Başöğretmen Atatürk, silah arkadaşları ve şehit düşen öğretmenler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından söz alan Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Başkan Ali Kılıç’a organizasyondan ötürü teşekkür ederek, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in çok güzel bir hadisi vardır. Der ki; ‘Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen ya da ilmi seven ol.’ İşte Ali Kılıç, burada ilme hizmet eden konumundadır. Bu anlamda, çocuklarımızı yetiştiren, onları geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizi unutmayan herkese şükran borçluyuz” diye konuştu.
“İLMİK İLMİK ÖRÜYORSUNUZ”
Kaptan’dan sonra kürsüye gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, “Belediye başkanı olarak, böylesi bir kutsal günde sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyorum. Başöğretmenimiz Atatürk’ün açtığı yolda, yılmadan ve zorluklara göğüs gererek, Türkiye’nin çocuklarının aydınlanması, iyi yetişmesi için, onların beyinlerini ilmik ilmik ören siz değerli öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Ne yaparsak yapalım sizlerin emeğini ödeyemeyiz. Anadolu’da, ülkenin her yerinde vefakarlığın en uç örneklerini göstererek zor şartlar altında çalışan, çocuklarımızı aydınlık geleceğe ulaştırmak için uğraşan ve bu uğurda yola çıkan, emekli olan ve şehit düşen tüm öğretmenlerimiz önünde saygıyla eğilirken, hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sizleri yılda bir güne sıkıştırmak asla mümkün değil. Bu kapsamda belediye olarak, ücretsiz öğrenci servisleri, okul önlerine konuşlandıran zabıta noktalarıyla sizlere yardımcı olmaya, işlerinizi kolaylaştırmaya, çocuklarımızı sizlerle buluşturmaya çalışıyoruz. İyi ki varsınız” dedi.
“SİZLER İÇİN NE YAPSAK AZ”
Son olarak söz alan Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak da, sosyal medyada gördüğü bir karikatürden etkilendiğini belirtip, şunları söyledi: “O karikatürde bir öğretmen beynini açmış, çocuklara aktarıyordu. İşte öğretmenler tam olarak bunu yapıyor, bir ülkenin beyinlerini yetiştiriyor. Bu millet sizler için ne yapsa az gelir. Çünkü siz varsanız valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, devlet adamları var. Sizler olmasanız bunlar da olmaz. Bir ülkenin en önemsediği öğretmenleri olmalıdır. Olmalıdır ki ülke daha da ileriye gidebilsin, gelişsin.”
 
 
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER