ÜMRANİYE BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL VE ÇEVRESİNDEKİ İŞYERLERİNE SIKI DENETİM

Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul kantinleri ile okul çevrelerinde gıda satışı yapan işyerlerine sıkı denetim uyguluyor.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL VE ÇEVRESİNDEKİ İŞYERLERİNE SIKI DENETİM
Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul kantinlerinde çalışan personellerin hijyen kurallarına uygunlukları ile gıda maddelerinin standartlara uygunluklarını denetliyor.
Ümraniye Belediyesi, öğrencilerin sağlığı açısından büyük önem arz eden okul kantinleri ve çevre işyerlerine denetleme yaptı. Zabıta Müdürlüğü ekiplerince okul kantinlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, kantinlerin ilgili kanun ve yönetmeliklere uygunluğu, genel hijyeni ve çalışma şartlarına bakıldı. Denetimlerde ayrıca okul kantinlerinin çalışma ruhsatları, çalışanların hijyen belgesi, kantinlerde satılması yasak ürünler, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri kontrol edildi.
Öte yandan Zabıta Müdürlüğü ekipleri Okul önlerindeki, öğrencilerin uğrak yeri olan pastane, kafeterya ve simitçilerle birlikte okul önlerindeki seyyar satıcıları da sıkı bir şekilde denetledi. Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri okulların açılmasıyla birlikte daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, öğrencilerin sağlıklı ortamlar içinde ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için denetimlerin devam edeceğini belirtti. 
Yapılan açıklamada ise, özellikle okul kantinleri ile okula yakın işyerlerinin denetimlerinin periyodik olarak sıkı bir şekilde yapılacağı belirtilerek, kurallara uyulması istendi.
Ümraniye Zabıta Müdürlüğü tarafından, çocuklarımızın sağlığı ve geleceği ile alakalı olan bu tür denetimlerin devamlı yapılacağına vurgu yapılarak, vatandaşların konuyla ilgili şikâyetlerini Çözüm Merkezi 443 56 00 nolu telefona iletebileceklerini belirtti. 
Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER