Google Maps Uygulaması, Yeni Bir Özelliğe Kavuşuyor

Google’ın 2005 yılından bu zamana kullanıcılarının hizmetine sunduğu Google Maps uygulaması, yeni bir özelliğe kavuşuyor. 

Google Maps Uygulaması, Yeni Bir Özelliğe Kavuşuyor

Yandex Navigasyon, Waze gibi uygulamalarda bulunan trafik kazası raporlama işlevi sayesinde artık, gittiğiniz güzergah üzerinde meydana gelmiş olan trafik kazalarını görebileceksiniz.

Google tarafından hizmete koyulmuş ve ücretsiz çevrimiçi haritalama servisi olan Google Maps, milyonlarca kullanıcısını sevindirecek trafik raporlama özelliğini kavuşmaya hazırlanıyor. 

Halihazırda Waze ve Yandex Navigasyon gibi uygulamalarda var olan kaza raporlama özelliği işlevi sayesinde kullanıcılar artık yolculuk yaptıkları güzergah üzerindeki trafik yoğunluğu dışında meydana gelmiş olan trafik kazalarını da görebilecek.

Waze, Google tarafından 2013 yılında 1 milyon dolara satın alınmıştı. Trafik yoğunluğu dışında güzergah üzerindeki kaza bilgilerini de en doğru neticelerle sunan Waze'in, kardeşi Google Maps'e de bu bilgileri paylaşacağı tahmin ediliyor.

Waze'in kaza raporlama işlevleri iyi çalıştığından ve kaza saatini doğru gösterdiğinden, daha çok tercih yapılıyor. 

Fakat Google Maps, sadece sürücüler tarafından değil, yayalar ve toplu taşımayla ulaşım için de kullanılıyor. Dahası Google Maps, yerel rehber ve tavsiye amaçlı da kullanılıyor. Bu yüzden iki uygulamanın çakışmayacağı söylenebilir.
 
Kaynak : Yeni Şafak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER