Cambaza Bakma, Zambaza Bak!

* Kar yağdı, İstanbullu mahsur kaldı. Kim sorumlu bundan? Hükümet mi yoksa İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi? 
– Bu ayın doğalgaz faturası 912 lira geldi. Geçen ay 487 liraydı. Kombi hep kısıkta. Bir tek aşırı soğuklarda biraz yükselttik. O da 50 dereceyi bulmamıştır zaten. Artı bir de odun yakıyoruz, ısınmayı tamamlamak için. Odunun tonu Samanlı Dağlarının eteğindeki Başiskele-Bahçecik’te bile 1400 lira.
O kar buraya da yağdı. Şimdi 8 Ocaktan sonraki faturanın üzerine ne kadar kar/kâr yağacak, onu bekliyoruz. Bir ton odunun ederini tek faturada geçebiliyor muyuz, yakında ailece göreceğiz.

* Sezen Aksu’nun şarkısındaki o sözlere ne diyorsun? Ya Cumhurbaşkanının ona karşı sözlerine ne diyorsun ve sonra da ‘ben ona demedim’ demesine? 
– Bu ayki elektrik faturamız da 395 lira gelmiş. Geçen ayınki 235 liraydı. Üstelik TRT Payı da kalkmamıştı. En azından onu kaldırmışlar, 004 lira kârdayız. 

* Gazeteci Sedef Kabaş’ın atasözüne ne demeli? Normal mi, ağır hakaret mi?
– Su da bu ay 181 lira gelmiş. Geçen ay 121 liraydı. Gene de bizim İzmit Su (İSU) elektrik gibi çarpmıyor, şimdilik. İstanbul’un İSKİ’si bizim SEPAŞ gibi çarpıyordur herhalde. Çifte yakalı şehirde çifte kavrulmuş fatura. Türkiye geneli: açılan sandık sayısı, çıkan fatura çarpması?

* İmamoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olur mu? Bir takım görüşmeleri bundan dolayı mı yapıyor?
– 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcaması yeni asgarî ücretin yarısını geçer. Geçende markete uğrayıp yağ, un, şeker ve zeytin-peynir alayım dedim. Tam 339 lira ödedim. Çayla pirinç ve kaşarı sonraya bıraktım. Memura zam vermişler, zammı fiyatlara gömmüşler.

* Bak, doların yükselişi durdu. Borsa yükseliyor. Enflasyonu da önümüzdeki aylarda düşüreceklermiş ha, ne dersin?
– 10 yaşında 150 bin etmez bir arabamız var. Hep 50 liralık koyuyordum, bana dokanmıyordu. Şimdi aynı günün akşamında 50 liralık koymasam eve varamayız. Dolar geride kaldı, benzinin nefesi yuro’nun ensesinde. Aracın lepege’sini bile açamıyorum ulen.

* Ne olacak bu Galatasaray’ın hali? Beşiktaşlı yönetici niye öldürüldü? Fenerbahçe yeniden hoca değiştirir mi?
– Aralık’ta randevu alamadığım için aracın muayenesine ocak başında 532 lira ödedim, cezalı. Ay sonundaki 398 liralık MTV taksiti de kaldı. Bakalım onu cezasıyla nasıl ödeyeceğiz?

* Müge Anlı ile Tatlı Sert’i izliyor musun? Kadın bakanlık gibi çalışıyor valla. Sence sörvayvır mı daha heyecanlı yoksa yemek müsabakası mı?
– Bizim ailedeki 5’nci kişi üniversitede. Ocak ayının 450’si duruyorken Şubatın 450’si de girmiş sıraya. Allah’tan devlet yurdunda da çocuk; biraz öğrenci kredisi, biraz bizden takviyeyle ucu ucuna döndürüyoruz. Bir tane lise sonda, bir tane de orta ikide talebemiz var. Birinin yol parası, birinin kurs parası, artı yeme-içme için çifte harçlık...

* Sıkuyt Geym mi, Metaverse mi?
– Vermese! Eski günler geri gelse..

* Ben ne diyom, sen ne anlatıyon be!
– Ne mutlu Türk’üm diyene!

* Maymun mu oynatıyoz burda allahallah?! Sirkte miyiz kardeşim?!
– Kara basma iz olur / İnsanlarda yüz olur. 
   Canbaz ‘out’, zambaz ‘in’ / Haneler dümdüz olur.

YORUM EKLE