Beklenen kar ve yağmur kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkenin her bölgesinde etkisini gösteren yazdan kalma günler sona eriyor. Uzun süredir beklenen yağmur ve kar yağışı 28 Ocak Cumartesi gününden itibaren yurdun birçok yerinde etkili olacak. Sıcaklıklar Doğu'da eksilere düşecek.

Beklenen kar ve yağmur kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Birçok bölgeyi etkisi altına alan yazdan kalma günler geride kalıyor. Bir süredir beklenen yağmur ve kar yağışının 28 Ocak Cumartesi gününden itibaren etkisini göstermesi bekleniyor. Ege ve İç Anadolu'da ise sis ve pus var.

Yurdun özellikle Batı kesiminde yağmur şeklinde etkisini gösterecek olan yağışların yurdun Doğu kentlerinde ise kar yağışı olarak kendini göstermesi bekleniyor. Hafta sonuna kadar yağmurun etkisi altında olacak birçok kentte haftanın son iki gününde kar yağışının etkili olmaya başlaması bekleniyor.

Yarın (25 Ocak Çarşamba) yurdun Batı kentlerinde, özellikle de Marmara Bölgesinde sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Güneydoğu illerinde açık bir hava hakimken Doğu Anadolu illerinde pus görülmesi bekleniyor. Ege ve İç Anadolu'da ise sis ve pus var.

Yağmurların etkisini göstereceği Batı illerinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Hafta sonu itibarıyla Doğu kesiminde ise sıcaklıklar, birçok kentte eksilere düşecek.

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olması beklenen illerde, Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER