Hava ısınıyor mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel tahminlerine göre yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Hava ısınıyor mu?

MGM hava durumu tahminleri, yaşanması olası şiddetli yağışfırtınadolukar gibi doğa olaylarını bildirerek vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Antalya'nın doğu ve batı ilçeleri, Isparta'nın güney kesimleri ile Osmaniye, Hatay ve Gaziantep çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Sıcaklıkların yurt genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Genellikle güney ve güneybatı, Doğu Akdeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde sıcaklıkların hissedilir derecede artması ve hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Artan sıcaklıklarla birlikte, mevcut kar örtüsünde meydana gelebilecek hızlı erime sebebiyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riskinin arttığını değerlendiriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER