Kar felaketi geliyor! Yollar kapanacak her yer bembeyaz olacak

2023 yılına sayılı günler kala soğuk hava dalgası tüm ülkeyi etkisi altına almış durumda. Pazartesi gecesi Türkiye'nin bazı yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmüş ancak bu yağışlar kısa sürmüştü. Yağışlara karşı ülkenin her yerinde önlem alınırken Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, çok kritik uyarılarda bulundu. Kar felaketi geliyor! Balkanların korkulu rüyası Türkiye'ye doğru yola çıktı. Yollar kapanacak her yer bembeyaz olacak. O tarihlerde sakın dışarı çıkmayın.

Kar felaketi geliyor! Yollar kapanacak her yer bembeyaz olacak

Yeni yıla sayılı günler kala tüm yurdu soğuk hava etkisi altına almış durumda. Hava sıcaklıkları birden bire düştü ancak henüz kar İstanbul'a gelmedi. Türkiye'nin bazı bölgelerinde yer yer kar yağışları görülmüştü.MGM pazar günü 22 ilde pazartesi günü ise 28 ilde kar yağışının yaşanmasının beklendiğini açıklarken İstanbul'da da kar yağışı önlemleri alındı. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, yeni bir uyarıda bulundu. Yollar kapanacak her yer beyaza bürünecek. Kerem Ökten vatandaşları uyardı, sakın bu günlerde dışarı çıkmayın!

ÜNLÜ UZMAN UYARDI: KAR FELAKETİ GELİYOR!

Aralık ayı ile birlikte Sibirya soğukları Trakya üzerinden yurda giriş yapmış ve ilk kar Pazartesi günü Silivri'ye düşmüştü. İstanbul'un bazı yüksek kesimlerinde de kar yağışı gözüktü ancak kısa sürdü. Kar yağışı tahminiyle dikkatleri üzerine çeken ve tahminleri her zaman doğru çıkan Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten kar yağışlarının yurdu etkisi altına alacağını vurgulayarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sakın bu tarihlerden evden çıkmayın. Balkanlarda felakete neden olan fırtına Türkiye'ye geliyor. Her yer bembeyaz olacak.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PEŞ PEŞE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahminini paylaştı. Yapılan güncel hava durumuna göre ülke genelinde bugün için yer yer yağışlar görülecek. Yağışların Pazar günü 22 ilde, Pazartesi ise 28 ilde etkisini artırması bekleniyor. Pazar ve Pazartesi'ye dikkat çeken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışı konusunda vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Pazar günü kar yağışı beklenen 22 il şöyle:

Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane.

Pazartesi günü kar yağışı beklenen 28 il şöyle:

Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan.

KAR FELAKETİ GELİYOR BU TARİHLERE DİKKAT

Kar yağışının beklenenden daha erken geleceğini belirten Kerem Ökten, kar felaketinin kapıda olduğunu söyledi. En geç yarın akşama kadar yağışların görülebileceğini belirten Ökten, "Meteoroloji ile ilgilenen takipçilerim özel bilgi istiyorlar. Bu tweet'im onlara istinadendir. Şu anda modellerde İskandinav yükseği görülmüyor; fakat bu akşam veya en geç yarın akşama kadar İskandinav yükseği görülecek çünkü kar örtüsü çok fazla. Azor o zaman rahat yükselecek..." açıklamasında bulundu.

dsfdsfdsf.jpg

TARİHİN EN BÜYÜK BEYAZ FELAKETİ

Balkanlara en büyük kar felaketimi getiren kar yağışı İskandinavya üzerinden geldiğini ve göründüğünden daha fazla tehlikeli olduğunu söyleyen Ökten, "Vlad Mircov: İskandinav yükseği kendiliğinden oluşmaz. Kutup yükseğinin, Grönland, Sibirya veya Azor'un İskandinavya'ya uzanmasıyla oluşur. Tıpkı çıraya ateşin uzatılması gibi. Uzatılmazsa yanmaz. Balkanlar tarih boyunca en şiddetli soğukları bu yüksek sebebiyle almıştır..." dedi.

nhhhnhnh.jpg

İSTANBUL'DA TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Havaların soğumasıyla birlikte ülke genelinde kar önlemleri alındı. Kentte birçok yol kenarında tuz kutuları konuldu ve araçlar bekletilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde "İstanbul'da hava daha da soğumak üzere. Her geçen saat daha fazla üşüyeceğiz. Sıkı giyinelim. Akşam önemli bir işimiz yoksa dışarı çıkmamaya çalışalım..." açıklamasında bulunarak İstanbul'da yağacak kar yağışını doğru tahmin eden Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

29 ARALIK 2022 PERŞEMBE GÜNÜ

b1.png
30 ARALIK 2022 CUMA GÜNÜ

b2.png

31 ARALIK 2022 CUMARTESİ GÜNÜ

b3.png

1 OCAK 2023 PAZAR GÜNÜ

b4.png

2 OCAK 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

b6.png

KARAR GAZETESİ 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2022, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER