Kurak geçen kış sona eriyor: Cuma gününe dikkat

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, sıcaklıkların normalin üstünde seyrettiği, beklenen yağmur ve kar yağışının bir türlü gelmeden geçtiği kış ayları, bu haftadan itibaren mevsim normallerine geri dönüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Uzmanı Yüksel, yağışların cuma gününden itibaren batı bölgelerinden başlayacağını söyleyerek "Sömestr tatilinin bitişi ve ikinci dönemin başladığı hafta başında, kar yağışı ihtimali var.” dedi.

Kurak geçen kış sona eriyor: Cuma gününe dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin güncel tahmin raporunu yayımladı. Buna göre ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Beklenen kar yağışı ay sonu itibarı ile Türkiye genelinde etkisini göstermeye başladı. Sıcaklıkların 3 ila 5 derece daha düşmesi beklenirken yurt genelinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerde kar etkili oluyor. İstanbul'da ise mevsimin ilk karı gece yarısı Silivri'ye düştü.

CUMA GÜNÜNE DİKKAT

Hürriyet’ten Mert Gökhan Koç’un haberine göre ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, “Önümüzdeki bir haftalık periyotta en iyi yağışı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu alacak. 

Özellikle Karadeniz’in kıyısı ile Güneydoğu’daki yağışların yağmur, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da ise yağışların kar şeklinde olmasını bekliyoruz. Yağışların önümüzdeki hafta cuma gününden itibaren batı bölgelerden başlamasını tahmin ediyoruz. Sömestir tatilinin bitişi ve ikinci dönemin başladığı hafta başında, kar yağışı ihtimali var.” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER