Tam bitti derken... İstanbul için yeni kar uyarısı!

Meteorolojinin uyarılarının ardından 9 Mart tarihinden düne kadar kar yağışının etkisi altına giren İstanbul için yeni kar uyarısı geldi. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, megakentin yeni bir soğuk hava dalgasıyla karşı kaşıya olduğunu söyleyerek kar yağışı için tarih verdi.

Tam bitti derken... İstanbul için yeni kar uyarısı!

Son 30 yılın en soğuk ve kar yağışlı günlerini geride bırakan İstanbul'da kış, henüz bitmedi. İstanbul'da perşembe günü aralıklarla başlayan kar yağışı özellikle cumartesi akşamı etkisini artırmış ve tüm kenti beyaza bürümüştü.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Mart ayında yağan yoğun kar kenti henüz yeni terk etmişken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den yeni soğuk hava dalgası uyarısı geldi.

KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERDİ

Prof. Dr. Şen sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Türkiye'ye yeni bir soğuk hava geliyor. Perşembe akşamı Marmara'ya yağmur yağacak, Anadolu'ya kar... Cuma, cumartesi Marmara (İstanbul dahil) karla karışık yağmur ve kar ihtimali var" ifadelerini kullandı.

SOĞUK HAVA DALGASI METEOROLOJİNİN HARİTASINDA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün orta ve uzun vadeli hava durumu raporunda da perşembe günü Türkiye'ye yeni bir soğuk hava sisteminin geldiği, Anadolu'nun büyük bölümünde kar yağışı beklendiği görülüyor.

u.png

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER