11 BİN ATAMA DRAMI

Beklenen açıklama sonunda yapıldı, MEB Ağustos ayında 11 bin öğretmen alacakmış. Ataması yapılmayan öğretmenler günlerdir e-postalar atarak atanacak öğretmen sayısının artırılmasını istediler.

11 BİN ATAMA DRAMI

Köşe yazarlarına, sendikalara, MEB’e, Başbakanlığa binlerce e-posta gönderildi, köşe yazarları yazılar yazdı, Türk Eğitim Sen basın açıklaması yaptı, durumu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e bir rapor olarak sundu. Bu kadar emek, gayret görmezden gelindi. Dağ fare doğurdu ve 11 bin öğretmen ataması yapılacağı müjdesi verildi!

 

Ataması düşünülen 11 bin öğretmen ataması da eklendiğinde, Haziran+Temmuz+Ağustos ayında toplam 31.784 atama yapılmış olacak.Yani, daha önce açıklanan 55 bin sayısından 23.216, daha sonra açıklanan 40 bin atama sözünden de 8216 daha az öğretmen ataması yapılmış olacak. Genel Seçimlerden yüzde 50’ye yakın oy alarak, galip çıkmış bir iktidarın pervasızlığını anlarız da, verilen sözlerin bu kadar gerisinde kalınmasını anlayamayız. Yazıklar olsun, yalanla, sizlere umut bağlayan yüz binlerce genci ne hale getirdiğinizin farkında mısınız? Geride, atama umudunu her geçen gün kaybeden 350 bin gencimiz olduğundan, haberdar mısınız? Çocukları ile beraber her geçen gün üzüntüye gark ettiğiniz anne babaların neler çektiğini, biliyormusunuz?

 

Bütün bunları biliyorsunuz da, önem vermiyorsunuz, ciddiye almıyorsunuz, nasıl olsa her yaptığınız beğeniliyor, her yaptığınız destekleniyor. Bu durumu bildiğiniz için, hep kolaycılığı seçtiniz, hep güçsüzden almaya, güçlüyü daha güçlü yapmaya gayret gösterdiniz. Ücretli, 500, 600 TL’ye öğretmen çalıştırmak varken, neden kadrolu öğretmen atayayım dediniz, kendi çocuklarınızın sömürülmesine seyirci kaldınız. Hem öğretmen ihtiyacını karşılayayım hem de atama bekleyen öğretmen sayısını en aza indireyim demediniz, her yıl 70-80 bin ücretli öğretmen görevlendirilerek yaşanan vicdansızlığa karşı hiçbir tedbir almadınız, ipin ucunu kaçırdınız.

 

Türk Eğitim Sen olarak, atama bekleyen yüzbinlerce çaresiz, umutsuz öğretmen, onların anne, babaları adına size sadece yazıklar olsun demiyoruz, size vicdansız diyoruz, size umut tacirleri diyoruz, size alınteri hırsızları diyoruz.

 

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ




Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
VEKİLLERDEN ÖĞRETMEN ATAMASINA DESTEK
VEKİLLERDEN ÖĞRETMEN ATAMASINA DESTEK - 13 yıl Önce

VEKİLLERDEN ÖĞRETMEN ATAMASINA DESTEKMilletvekili Sn.Lütfü Türkkan’a ve Erdal AKSÜNGER'e TEŞEKKÜRLERMAİL ATTIM DESTEK VERDİLER, TELEFON İLE KONUŞTULAR..TEK YÜREK, ÇOK SES OLALIM; 229. 776 ÖĞRETMENİM HAYDİMerhabalar Çiğdem Hanım,Ben Kocaeli Milletvekili Sn.Lütfü Türkkan'ın danışmanı. Talebiniz ile ilgili sizinle iletişime geçmek istiyoruz.Telefon numaranızı istiyorum mümkünse. Saygılarımla, H.Elif ERDEM Milletvekili Danışmanı/Parliamentarian Supervisor TBMM / Grand National Assembly of Turkey Ankara-TÜRKİYE+90 312 490 57 98-99 (t)+90 312 490 69 59 (f) www.tbmm.gov.trSayın Çiğdem HANIM Göndermiş olduğunuz öğretmen atamaları ile ilgili mailinizi aldım.Ülkemizin birinci önceliği eğitim sorunu ve yetişmiş öğretmenlerinçalışma imkanı bulamamasıdır.Önceki Milli Eğitim Bakanı 55.000 kişi alınacak derken maalesef mevcut iktidar bunu yapmadı.Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.Çok yakın zamanda Milli Eğitim Bakanına öğretmen atanmaları ile ilgili soru önergesi vererek bu sorunu gündemde tutmaya çalışacağız. Bundan sonrada her hangi bir konuda her zaman iletişim kurabilirsiniz.İyi günler diliyorum. Kamil CANBAZİzmir Milletvekili Erdal AKSÜNGER'in Danışmanı0505 2121615 0312 4206174 - 75

VEKİLLERDEN ÖĞRETMEN ATAMASINA DESTEK, GÜNCEL 11/08/11
VEKİLLERDEN ÖĞRETMEN ATAMASINA DESTEK, GÜNCEL 11/08/11 - 13 yıl Önce

VEKİLLERDEN ÖĞRETMEN ATAMASINA DESTEK, GÜNCEL 11/08/11Milletvekili Sn.Lütfü Türkkan’a ve Erdal AKSÜNGER'e TEŞEKKÜRLERMAİL ATTIM DESTEK VERDİLER, TELEFON İLE KONUŞTULARTEK YÜREK, ÇOK SES OLALIM; 229. 776 ÖĞRETMENİM HAYDİMerhabalar Çiğdem Hanım,Ben Kocaeli Milletvekili Sn.Lütfü Türkkan'ın danışmanı. Talebiniz ile ilgili sizinle iletişime geçmek istiyoruz.Telefon numaranızı istiyorum mümkünse. Saygılarımla, H.Elif ERDEM Milletvekili Danışmanı/Parliamentarian Supervisor TBMM / Grand National Assembly of Turkey Ankara-TÜRKİYE+90 312 490 57 98-99 (t)+90 312 490 69 59 (f) www.tbmm.gov.trSayın Çiğdem HANIM Göndermiş olduğunuz öğretmen atamaları ile ilgili mailinizi aldım.Ülkemizin birinci önceliği eğitim sorunu ve yetişmiş öğretmenlerinçalışma imkanı bulamamasıdır.Önceki Milli Eğitim Bakanı 55.000 kişi alınacak derken maalesef mevcut iktidar bunu yapmadı.Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.Çok yakın zamanda Milli Eğitim Bakanına öğretmen atanmaları ile ilgili soru önergesi vererek bu sorunu gündemde tutmaya çalışacağız. Bundan sonrada her hangi bir konuda her zaman iletişim kurabilirsiniz.İyi günler diliyorum. Kamil CANBAZİzmir Milletvekili Erdal AKSÜNGER'in Danışmanı0505 2121615 0312 4206174 - 75

SIRADAKİ HABER