15 MİLYON ÖĞRENCİYE SEÇİM TATİLİ

YÖK, 7 Haziran milletvekili seçimlerinde, öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için, 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verdi. MEB yetkilileri akşam saatlerinde yaptıkları açıklamada seçimin ertesi günü yani 8 Haziran Pazartesi okulların tatil olduğunu açıkladı. Böylece 5,5 milyon üniversiteliden sonra 15 milyon öğrenci de tatil haberi ile sevindi.

15 MİLYON ÖĞRENCİYE SEÇİM TATİLİ
KAMUDAN-Seçimler sonrası okullar tatil mi? Herkesin merak ettiği bu sorunun cevabını önce Yükseköğretim Kurulu (YÖK), sonra Milli Eğitim Bakanlığı verdi. Hürriyet'te yer alan  habere göre YÖK, 7 Haziran milletvekili seçimlerinde, öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için, 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verdi. MEB yetkilileri akşam saatlerinde yaptıkları açıklamada seçimin ertesi günü yani 8 Haziran Pazartesi okulların tatil olduğunu açıkladı. Böylece 5,5 milyon üniversiteliden sonra 15 milyon öğrenci de tatil haberi ile sevindi.
 
YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, "öğrencilerin kendi memleketlerinde anayasal ve demokratik seçime katılma haklarını kullanabilmeleri için 5-9 Haziran 2015 günlerine ders veya sınav konulmaması, konulmuşsa sınav takviminin buna göre değiştirilmesi" istendi.
 
OKULLAR EĞİTİM VE ÖĞRETİME HAZIRLANACAK

YÖK'ün bu yazısından sonra gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) çevrildi. MEB yetkilileri, yaptıkları açıklamada, seçimin ertesi günü, 8 Haziran Pazartesi, bütün okulların tatil olduğunu açıkladı. Tatil kararının seçimlerden sonda okulların eğitim ve öğretime hazırlanması için alındığı belirtildi.

 
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER