17 BİN ÖĞRENCİ TESADÜF MÜ?

1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katıldığı ikinci dönem TEOG sınavında 120 sorunun tamamını cevaplayan 17 bine yakın genç var.

17 BİN ÖĞRENCİ TESADÜF MÜ?

1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katıldığı ikinci dönem TEOG sınavında 120 sorunun tamamını cevaplayan 17 bine yakın genç var...

1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katıldığı ikinci dönem TEOG sınavında 120 sorunun tamamını cevaplayan 17 bine yakın genç var. Millî Eğitim “Sürpriz değil” derken, bazı eğitimciler tam tersi görüşte: Yapay bir başarı hikâyesi yazma girişimi, detaylı araştırılmalı.

MÜSTEŞAR YUSUF TEKİN
“Temel Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı, YGS-YLS gibi bir merkezi sınav değil. Bir yerleştirme süreci. Ve bu süreç çocuklarımızın okul notlarından oluşturuluyor. Yani normal ders yazılılarından elde ediliyor. Dolayısıyla çok sayıda öğrencinin yüksek not alması maniple ediliyor. Herhangi bir yazılıdan ülke genelinde kaç çocuğumuz tam puan alıyorsa burada da benzer sayıda tam puanlar var. Aynı sınıfta birden fazla öğrencinin tam puan alması nasıl tuhaf değilse burada da öyle.”

Yeni telaş doğru liseyi seçebilmek 
Yerleştirme işlemleri, öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğü, tercih önceliği ve okul kontenjanına göre gerçekleşiyor. Sonuçların ilanı ve kesin kayıtlar ağustosta... TEOG’da çok sayıda birincinin çıkması, yerleştirmede sıkıntı oluşturabilir. Eğitim uzmanlarına göre; özellikle özel okullarda yığılma yaşanacak. Çünkü, geçen yıl Galatasaray Lisesine ilk 330’a, İstanbul Lisesine ilk 700’e girenler kayıt yaptırabildi. Geçen yılla bu sene arasında 60 puan fark çıkabilir. Velilerin dikkat etmesi gereken en önemli mevzu ise, öğrencinin kendi istek ve ilgisine uygun bir okulun seçilmesi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER