20 bin öğretmen atanacak: İşte taban puanlar ve kontenjan listesi

Milli Eğitim Bakanı Özer'in 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetişeceğini ve atama ağırlığının da İstanbul olacağını açıkladığı 1 Eylül'deki 20 bin öğretmen atamasında detaylar belli oldu.

20 bin öğretmen atanacak: İşte taban puanlar ve kontenjan listesi

Milli Eğitim Bakanı Özer'in 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetişeceğini ve atama ağırlığının da İstanbul olacağını açıkladığı 1 Eylül'deki 20 bin öğretmen atamasında detaylar belli oldu. Alanlar, taban puanlar ve kontenjan listesi "http://meb.gov.tr" adresinden açıklandı. Adayların ön başvuruları 18-26 Temmuz'da alınacak, sözlü sınav ise 29 Temmuz'da gerçekleşecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir televizyon programında 20 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı.

Bakan Özer’in duyurduğu bilgilere göre, en fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, bin 218 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi ve bin 4 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

Ayrıca bakanlığın resmi internet sitesinden de Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşılabilecek bir kılavuz yayımlandı.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER