2018 KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır?

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruyla birlikte, KPSS 2018/2 tercihlerinde adayların tercih yapabileceği ortaöğretim, önlisans ve lisans kadrolarına yer verildi. 

2018 KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Tercih işlemleri için adaylar puanlarını, ilgili nitelikleri karşılamaları durumunda kadrolara tercih yaparak kullanabilecekler. Her kadro için yanında yer alan niteliklerin karşılanması gerekmektedir. 

Bu nitelikler, nitelik kodlarıyla belirtilmiştir ve nitelik kodlarının yer aldığı ayrı bir kılavuz bulunmaktadır. 

KPSS 2018/2 Tercihleri Nasıl Yapılır?

Mezun olunan eğitim düzeyi üzerinden alınmış puanlarla kadroların tercih işlemleri gerçekleştirilebilir. Ortaöğretim düzeyi üzerinden memurluk kadrolarını tercih yapacağımızı düşünerek, tercih işlemlerin yapılması noktasında bilinmesi gerekenler.

1- Veteriner sağlık teknisyeni kadrosunu tercih etmek için aranan nitelik kodları 2047 ve 7225 olarak aktarılmıştır.

Bu kadrolarda bahsedilen nitelik kodlarını, nitelik kodlarının yer aldığı kılavuzda CTRL+F yaparak açılan ekrana 2047 yazarak aratalım.

2047 sayılı nitelik kodunun Ortaöğretim Kurumlarının Hayvan Sağlığı Alanı - Veteriner Sağlık Dalından veya Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı - Veteriner Sağlık Dalından mezun olmak şeklinde aktarıldığı görülmektedir. 

Diğer bir nitelik kodu ise 7225, bu nitelik koduna göz atacak olursak nitelik kodların yer aldığı kılavuzda olmadığını göreceğiz. 

TERCİH İŞLEMLERİNİN YAPILMASI

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda tercih işlemlerin yapılması noktasında " ADAY İŞLEMLERİ” alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. 

Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız aşağıda 3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket ediniz. 

Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız. Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir. 

Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz. Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. 

Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “Tercihleriniz ……….. tarihinde ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir. 

Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER