2022 YÖKDİL sınavı başvuruya açıldı

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) için başvurular başladı. YÖKDİL sınavı için başvuru işlemleri 21 Ocak-31 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak.

2022 YÖKDİL sınavı başvuruya açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilan edilen sınav takvimine göre YÖKDİL sınavı için başvuru ve sınav tarihleri de belli oldu. YÖKDİL sınavı başvuru işlemleri 21 Ocak 2022 Cuma günü başladı ve 10 gün boyunca devam edecek. YÖKDİL sınavı ise 13 Mart 2022 tarihinde gerçekleşecek.

YÖKDİL 81 İLDE 89 SINAV MERKEZİNDE GERÇEKLEŞECEK

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, YÖKDİL sınavının 2022 yılından itibaren 81 ilde 89 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Halis Aygün, yaptığı açıklamada, "Bu yıla kadar 41 ilde 47 sınav merkezinde uyguladığımız YÖKDİL'i bu yıldan itibaren 81 ilde 89 sınav merkezinde gerçekleştireceğiz. Adaylarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

YÖKDİL SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) başvuruları başladı. Adaylar, YÖKDİL başvurularını elektronik ortamda ais.osym.gov.tr üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından, belirlenen başvuru süresi olan 21.01.2022 tarihinden 31.01.2022 tarihine kadar yapabilecek.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağı için adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan önce HES kodunu edinmiş olmaları gereklidir. Adaylar, HES kodlarının kontrolü için Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresini ziyaret edebilirler.

YÖKDİL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav ücretleri ÖSYM sınavının niteliğine ve sınav şekline göre değişiklik gösterebilmektedir. 2022 yılı için YÖKDİL başvuru ücreti 185 TL olarak belirlendi. YÖKDİL başvuru ücreti için adayların, bankaya 185 Türk Lirası yatırması gerekiyor.

YÖKDİL SINAVI TEST ALANI NASIL SEÇİLİR?

Akademik alanda (yüksek lisans, doktora, doçentlik başvuruları) YDS alternatifi bir yabancı dil sınavı ihtiyacı kapsamında YÖK 2017 yılında YÖKDİL sınavını başlatarak bu talebi karşılamıştır. YÖKDİL'i YDS'den ayıran en önemli özellik alan bazlı bir sınav olmasıdır. YÖKDİL sınavı sosyalfen ve sağlık olmak üzere 3 farklı alanda gerçekleşmektedir.

YÖKDİL sınav test alanında her üç alanda yapılan sınavlar eşdeğer olup, adaylar kendi disiplinleri ve yetkinliklerini dikkate alarak hangi alandaki sınava girmek istediklerine kendileri karar verecektir. Elde edecekleri puan lisansüstü eğitim ve doçentlik başvurusunda alana bağlı olmaksızın kullanılabilecektir. YÖKDİL'e hangi alandan girdiğinizin bir önemi bulunmuyor. Tüm alanlar eşdeğer kabul edilmektedir.

YÖKDİL SınavI, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER