28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMENLER DERS BAŞI YAPTI

28 Şubat sürecinde görevden alınan veya istifa etmek zorunda kalan 4 öğretmen, Adıyaman’da göreve başlayarak öğrencileriyle buluştu.

28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMENLER DERS BAŞI YAPTI
28 Şubat süreciyle birlikte 1996 ve 1999 yılları arasında görevden atılan ve istifa ederek meslekten ayrılmak zorunda kalan başörtülü öğretmenler, 17 yıl sonra öğrencileriyle buluştu. 28 Şubat mağduru olan ve göreve yeniden atanan 650 öğretmen içerisinden 4'ü Adıyaman'da göreve başladı.Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Emine Nur Eren, sınıf öğretmeni Nihal Göğüş, sınıf öğretmeni Hürmet Kılınç ve rehber öğretmen Nurhan Tanış, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden atandı. kamudanhaber'in haberine göre okullarında derslere girmeye başlayan 28 Şubat mağduru öğretmenler, yıllar sonra görevlerine dönmenin ve öğrencileriyle buluşmanın sevincini yaşıyor.Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci ve bazı yönetim kurulu üyeleri, göreve başlayan öğretmenlerden bazılarını okullarında ziyaret ederek, "Hayırlı olsun" temennilerini iletti.
 
Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, aradan geçen yıllar sonra mağdur edilen öğretmenlerin göreve başlamalarından dolayı duydukları sevinci dile getirerek, "28 Şubat'ta mağdur edilmiş bu arkadaşlarımızın aradan gecen 16 yıl sonrasında Adıyaman'da göreve başlamaları bizleri son derece memnun etti. Onları okullarında ziyaret ederek iyi dileklerimizi ilettik. 16 yıl boyunca ödenmiş bir bedelle karşı karşıyayız. Sendikamız kurumsal olarak bundan sonra bedel ödememesi için, bedel ödeyen arkadaşlarımızın hukuki ve ekonomik anlamda bundan sonrada ilgilenmeye devam edecektir. Allah bu memlekete bir daha 28 Şubat'ları yaşatmasın" dedi.
 
Göreve yeniden atanan Emine Nur Eren, Hürmet Kılınç da Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Leyla Yıldız'la birlikte sendika binasında basın açıklaması yaparak yaşadıklarını anlattıl.
 
Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Leyla Yıldız, 28 Şubat darbecilerinin cezasız kalmamasını dileyerek, "Bizler 28 Şubat darbecilerinin cezasını bulmasını diliyoruz. Bizler tekrar bu 28 Şubat'lar yaşatılmasın diyoruz. Arkadaşlarımız ötekileştirilmesin, başka bir insan olarak toplumda ayrıştırılmasın. Darbeciler toplumu böldüler. Şu an bile 28 Şubat'tan dolayı arkadaşlarımızın bozulan psikolojileri düzelmiş değildir. Aradan 17 yıl geçmesine rağmen arkadaşlarımızın psikolojisinin düzelmediğini konuşmalarından anlayabilirsiniz" dedi.
 
1996 yılında Bursa'da öğretmenlik yapmaya başladığını, 1998 yılında baş örtüsü nedeniyle görevden alındığını söyleyen Emine Nur Eren, hem kendisinin hem de bebeğinin zor günler yaşadığını belirterek,
 
"Bu yıllar içerisinde çok sıkıntılar yaşadık. Bu bizi çok üzdü ve yaraladı çünkü ben çocukları çok seviyordum. Evimiz okula karşı karşıyaydı. Çocuklar girip çıkarken onları gördükçe duygulanıp gözyaşı döküyordum. Gönlüm çok yaralıydı. Benimle birlikte bu psikolojik sıkıntıları bebeğim de çekti. Hamilelik dönemi ve sonrasında da bebeğimle birlikte aynı sıkıntıları yaşadık. Çok şükür şimdi öğrencilerimle buluştum. Gurbetten sılaya döndüm" dedi.
 
İstanbul'da 1996 yılında göreve başlayan ve 1998 yılında görevden ayrılan Hürmet Kılınç ise, 28 Şubat sürecinde kendisinin baş örtüsünü tercih ettiğini ve görevden ayrıldığını belirterek, "16 yıl sonra göreve yeniden başladım. Tabii çok kötü bir dönem geçirdik. Okulun önünden geçerken, teneffüs zilini duyduğumda, öğrencileri gördüğümde duygulanıyordum. Şükür olsun yeniden vazifeye başladık. Bu konuyu çözenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.  
Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER