800 öğretmen ataması 14 Kasım öncesi olacak

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin bilgiler verdi.

800 öğretmen ataması 14 Kasım öncesi olacak

Van ve çevresinde ara verilen eğitim-öğretime 14 Kasım'da başlanacağını anımsatan Çelik, depremde yalnızca Gedikbulak köyündeki okulun yıkıldığını söyledi.

Van'da bütün okullarda inceleme yapıldığını, okullarda büyük çapta hasar olmadığının tespit edildiğini kaydeden Çelik, okullarda sıva çatlaması, boya kabarması gibi sorunlar bulunduğunu dile getirdi. Öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için tüm okulların 14 Kasım'a kadar onarılacağını bildiren Çelik, ''Çocuklarımız döndüklerinde okullarını pırıl pırıl bulacaklardır'' dedi.

Çelik, köylerde öğretmenler için de konteyner ve prefabrik evler hazırlandığını, öğretmenlerin barınmasında bir sorun yaşanmayacağını kaydeden Çelik, Van'a 800 yeni öğretmen tayin edileceğini bildirdi. Çelik, ''Bu da çok büyük bir sayı. Eminim ki bütün ihtiyaçlar böylelikle giderilmiş olacak ve 14 Kasım'da okullar açıldığı zaman bütün okullarımızda öğretmenlerimiz olacak ve problemsiz olarak eğitim-öğretim devam edecektir'' diye konuştu.

Düzce'deki özel Öncü Kolejinin, 25 kız çocuğunu yatılı okutmak ve öğrencilerin her türlü masrafını karşılamak için başvurduğunu söyleyen Çelik, bunun tüm kolejlere örnek olmasını diledi.

Depremde yıkılan binalarla ilgili savcılığın soruşturma başlattığını hatırlatan Çelik, kamu vicdanı adına, ihmali, kusuru, kastı olan müteahhitlerle ilgili hukuk önünde gerekenin yapılacağını ifade etti. Çelik, ''Ancak bu süreçte savcılığın açtığı soruşturma tamamlanmadan, bilirkişi raporları gelmeden ve mahkeme nihai kararını vermeden özellikle infazsız yargılamaların da olmaması gerektiğini de ifade etmek istiyorum'' dedi.

800 ÖĞRETMEN 14 KASIM ÖNCESİ ATANACAK

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, 800 yeni öğretmenin atama takviminin ne olacağının sorulması üzerine, 800 öğretmenin 14 Kasım'dan önce atanacağını, az bir süre olduğunu ancak işlerin çabuklaştırılarak gerçekleştirileceğini ifade etti.

''Depremde hayatını kaybeden asaletini almamış, sosyal güvencesi bulunmayan öğretmenler''le ilgili bir soruya da Çelik, bu konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bir çalışma yaptırdığını belirtti. Hüseyin Çelik, ''Sadece öğretmenlerle ilgili değil, diğer hayatını kaybedenlerle ilgili de vatandaşların lehine olacak çalışmalar yapılıyor. Kendileri çalışma bitince kamuoyuyla paylaşacaklar. Halkımızın ve vefat eden insanlarımızın geride bıraktıklarının kesinlikle lehine olan çalışmalar yapılıyor'' diye konuştu.

''Kentsel dönüşüm ya da diğer adıyla Deprem Yasası'nın ayrıntıları belli oldu mu?'' sorusuna Çelik, ''Biz can kaybetmektense oy kaybetmeyi tercih ederiz. Ama inanıyorum ki böyle bir şey yapıldığı zaman canlar da muhafaza edilmiş olur oy da kaybedilmez. Çünkü halkımız kendisi adına yapılanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Bunu yaparken halkımızı mağdur etmek aklımızın köşesinden geçmez'' yanıtını verdi. İşlerin seri işlemesine ilişkin düzenlemeler yapılabileceğini ancak konunun henüz TBMM gündemine gelmediğini söyleyen Çelik, ''İşin daha mutfak çalışması yapılıyor. Sayın Başbakanımızın zaten bu yöndeki açıklaması aynı zamanda bir talimattır'' dedi.




 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER