ADAY ÖĞRETMENLER DERSE TEK BAŞINA GİREMEYECEK

Aday öğretmenlerin yetiştirilmesi süreci devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı, adayların tek başlarına derse girmemesi yönünde karar aldı.

ADAY ÖĞRETMENLER DERSE TEK BAŞINA GİREMEYECEK
Şubat ayı içinde gerçekleştirilen 30 bin öğretmen ataması ile birlikte ilk kez uygulamaya sokulan aday öğretmen yetiştirme süreci de başlamıştı. Bu süreçte ortaya çıkan bazı belirsizliklere Bakanlık açıklık getirdi.  Planlamaya göre, aday öğretmenler yeni eğitim öğretim yılına kadar deneyimli öğretmenler arasından seçilen danışman öğretmenlerle derslere girecek, birçok okul dışı uygulamalara katılacak ve buna rağmen maaş almaya başlayacaktı. Ancak Bakanlık, bazı okullarda aday öğretmenlerin danışman öğretmen yanında olmadan derslere girdiğini, aday öğretmen yetiştirme sürecine ilişkin mevzuat hazırlanmasına karşı bazı konularda tereddüt yaşandığını tespit edince sürece müdahale etti.
 
Buna göre aday öğretmenler hiçbir şekilde raporlu öğretmenlerin yerine veya başka herhangi bir sebeple öğretmeni olmayan bir sınıfta tek başlarına derse giremeyecek. Aday öğretmenler danışman öğretmenlerin nöbet gününde danışman öğretmenle beraber nöbet tutacak. Bunun dışında aday öğretmene fiilen ve tek başına nöbet görevi verilmeyecek.
 
Aday öğretmenler bir gün içerisinde 6 ders saatinden fazla okulda mecburi olarak tutulmayacaklar. Teneffüs saatleri ile normal eğitim yapan okullarda öğle arası bu ders saati tanımına dahil olmayacak. Örneğin normal eğitim yapan bir okulda aday öğretmen sabah 4 ders saati tamamlandıktan sonra 2 ders saatini öğle arasından sonra tamamlayacak. Aday öğretmen 6 ders saatinin 3 saatini danışman öğretmenle birlikte sınıf içi gözlem veya uygulama etkinliği olarak geçirecek. Kalan 3 ders saatini okul idaresinin belirleyeceği bir yerde derse hazırlık, etkinlik geliştirme, form doldurma veya bir sonraki günün ders planlaması olarak değerlendirecek.
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER