Aileleriyle Yaylalara Çıkan Öğrencilere LGS Desteği

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, aileleriyle yaylalara çıkan öğrencilere soru kitapçığı ulaştırarak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına en iyi şekilde hazırlanmasını sağlamakta.

Aileleriyle Yaylalara Çıkan Öğrencilere LGS Desteği

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik ile Kepenek köyü kırsalında yaylaya çıkan eğitimciler, burada aileleriyle hayvan otlatan öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilere LGS sınavına en iyi şekilde hazırlanmaları için soru kitapçığı dağıtan eğitimciler, meyve suyu ve çikolata da ikram yaparak moral verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu örnek soruları, aileleriyle yaylara çıkan öğrencilere ulaştırmak için bir ekip kurduklarını söyledi.

Ekibin en uzak yaylalara çıkarak öğrencilerle buluştuğunu söyleyen Engin, Öğrencilerimizin bunları çözerek yaylada dahi olsa sınava hazırlanmalarını istiyoruz.

Yaylada ne televizyon, ne de internet var. Biz de onlara destek olmak için hem örnek soru kitapçıkları veriyoruz hem de bir kitap hediye ederek bu şekilde destek olmaya çalışıyoruz.

Öğrencilerden Kadir Arslan ise yaylada hayvanlarla uğraştıkları için ders çalışamadıklarını anlattı.

Ailelerine günlük işlerde yardımcı olduklarını söyleyen Arslan, Kendi imkanlarımızla aldığımız deneme kitapları bitti. Milli Eğitim Müdürümüzün bize getirdiği kitapları görünce çok sevindik. Herkese çok teşekkür ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER