Akademisyenin maaşı düz memur ile aynı seviyede: Üniversitelerde düzenleme beklentisi

Asgari ücret ara zammı bugün yapılan açıklamayla duyuruldu. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı yüzde 34 oranında uygulanarak en düşük net maaş 11 bin 402 TL'ye yükseltidi. Zam sonrası gözler memur ve diğer mesleklere yapılacak maaş zamlarına çevrildi. Akademisyen maaşının düz memur ile aynı seviyeye gelmesiyle üniversitelerde ücret düzenleme beklentisi arttı.

Akademisyenin maaşı düz memur ile aynı seviyede: Üniversitelerde düzenleme beklentisi

Milyonlarca emekçinin hayatını etkileyen asgari ücrete yapılacak ara zam oranı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yaptığı görüşmeler neticesinde en düşük net maaşın yüzde 34 oranında artışla 11 bin 402 TL olmasına karar verdi. Bakanlık, işveren ve işçi temsilcilerinden oluşan komisyonda karar üç tarafın da imzası ile alındı. Asgari ücrete yapılan zam ile gözler sektörlerde yapılacak maaş düzenlemelerine çevrildi.

AKADEMİSYEN-DÜZ MEMUR ZAMMI DENKLEŞTİ

Zam sonrası birçok farklı sektörde maaşlara yapılacak düzenleme merak konusu oldu. Üniversitelerde maaşların düzenlenmesine dair beklenti de arttı. Son yapılan zam ile akademisyenlerin maaşı düz memur ile aynı seviyeye geldi. Doç. Dr. birisinin ise maaşı 2 asgari ücrete denk geliyor.

İşte maaş aralıkları:

Asgari ücret: 11 bin 402 TL

Memur maaşı: 11 bin 500 TL

Öğretmen maaşı: 12 bin 000 TL

Mühendis maaşı: 16 bin 000 TL

Doktor maaşı: 19 bin 975 TL

İşçi maaşı: 24 bin 000 TL

Araştırma Görevlisi maaşı: 18 bin TL

Doç. Dr. maaşı: 22 bin TL

Prof. Dr. maaşı: 32 bin TL 

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER