ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN İSYANI

Alan değişikliği bekleyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının alan edğişikliği bekleyen öğretmenlere alanınıza alışan demesini isyan etti.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN İSYANI
   Alan değişikliği bekleyen öğretmenler yazılı açıklama ile beklentilerini sıraladı.
Açıklamada şunlara vurgu yaptılar: 
Bilindiği gibi alan değişikliği son yıllarda yönetmeliğe uygun yapılmamaktadır. Ve bu durum rutin alan değişikliği bekleyen öğretmenleri mağdur etmektedir. Rutin alan değişikliği bekleyen öğretmenler defalarca durumu Mili eğitim bakanlığına ve bürokratlarına bildirmelerine rağmen Milli eğitim bakanlığından alanınıza alışın , Milli eğitim bakanlığı tarafından rutin alan değişikliği mecbur olunmadıkça yapılmayacaktır cevabını almaktadır . Biz eğitimciler bu cevap karşılığın da çok ta şaşırmadık çünkü bize bu cevabı veren yetkililerin çoğunluğunun eğitimci kökenli bürokratlar olmadığını biliyoruz ve eğitimin ciddiyetinden anlamadıkları için bizlere böyle inanılması güç savunmalar yapmaktadırlar.
               Bizim çağrımız Milli Eğitim Bakanlığında çalışan eğitim kökenli bürokratlar ve yetkilileredir .Lütfen bu duruma müdahale edin bizler mezunu olduğumuz alanda çalışmak istiyoruz. Şuanda tarih öğretmeni sınıf öğretmenliği yapıyor ve sınıf öğretmeni tarih öğretmenliği yapıyor bunun örneği dünyanın gelişmiş veye geri kalmış hiç bir ülkesinde yoktur. Hatta bunun örneği Türkiyede hiç bir bakanlıkta da yoktur düşünsenize sağlık bakanlığında hemşirenin ameliyat yaptığını veya sağlık memurunun doğum yaptırdığını ve sağlık bakanlığı yetkililerinin alanınıza alışın açıklaması yaptığını neler olurdu. Fakat Bunun örneği şuanda Milli Eğitim Bakanlığında 50 binin üzerinde öğretmende mevcuttur bu örneklerin azalması adına isteyen öğretmenler için rutin alan değişikliğinin hemen yapılması ve herkesin kendi alanında çalışması gerektiğini düşünüyoruz.Rutin alan değişikliğinin yapılmaması kendi alanımız dışında çalışmak zorunda kalmamız karşısında bizler rutin alan değişikliği bekleyen 10 bin öğretmen artık öğretmenlikten ve öğretmekten haz almamaya başladık.
               Nedense eğitim yazarları ve yetkililer bu mantıkdışı uygulamayı hiç gündemlerine bile almadılar. Halbuki bu konu sadece rutin alan değişikliği bekleyen 10 bin öğretmeni olumsuz etkilemiyor. Onların okuttuğu yüzbinlerce öğrenciyide olumsuz etkiliyor çünkü bizim alanımız dışında öğretmenlik yapmamız meslek şevkimizi kırıyor ve verimimizi büyük oranda etkiliyor. Eğitim yazarlarının ve yetkililerin acilen bu konuya müdahale etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ve durumun böyle devam etmesi halinde istifa etmeyi bile düşünüyoruz.
               Rutin alan değişikliği bekleyen öğretmenler ; masa başı ve anlık alınan mantık dışı karardan biran önce Milli eğitim bakanlığının vazgeçmesi ve rutin alan değişikliğinin en az 40 tercih hakkı verilip bütün normlar açılarak acilen yapması gerektiğini düşünüyoruz.
 
 
YÖNETMELİĞE UYGUN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLER.......
Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER