Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi Final Sınav Sonuçları Açıklandı

Anadolu Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, açık ve uzaktan öğretimde dünyanın ilk sıralarında yerini alan AÜ Açıköğretim Sistemi tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan 2019-2020 yılı güz dönemi final sınavların neticeleri, Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) tarafından geliştirilen yerli ve milli yazılım sayesinde 5 gün gibi rekor bir zamanda açıklandı.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi Final Sınav Sonuçları Açıklandı

Gün boyu sosyal medya hesaplarından sınav neticelerin açıklanacağına dair ipuçları veren AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, müjdeli haberi sınava giren öğrencilerle paylaştı.

Yapılan açıklamada, BAUM'un geliştirmiş olduğu yerli ve milli yazılım ile toplam 1 milyon 48 bin 985 öğrencinin girdiği sınavın neticeleri kısa zamanda değerlendirildi. 5 günlük zamanda 5 milyon 731 bin 74 sınav kağıdının okunarak sisteme harf notları ile birlikte girildi.

Kendi rekorumuzu kırdık

Rektör Çomaklı, sosyal medya Twitter hesabında yapmış olduğu paylaşımda, 5 milyon üzerinde kağıdın okunarak sisteme girildiği müjdesini vererek, geçtiğimiz aralık ayında yapılan ara sınavlardan daha kısa zamanda, daha çok kağıdın okunduğunu açıkladı.

Öğrenciler adına sınav sürecinde görev alan personellere minnettar olduğunu dile getiren Prof. Dr. Çomaklı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Milli çocuklardan oluşan bu ekibi alkışlıyoruz. Sınav neticeleri sisteme girildi. Bu konuda rakibimiz olmamasına rağmen kendi rekorumuzu kırıyoruz.

Açıköğretim Sisteminde dünyanın ilk sırasında yer alan Anadolu Üniversitesi rakipsiz yola devam ediyor. Neticeler hayırlı olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER