ANAOKULLARINA DİN DERSİ Mİ GELİYOR

Milli Eğitim'e rapor sundular, anaokulunda da din eğitimi istediler.

ANAOKULLARINA DİN DERSİ Mİ GELİYOR
  Yozgat Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen seçmeli din derslerine ilişkin çalıştayda Milli Eğitim Bakanlığı’na 3 aşamalı bir plan önerildi. Anaokulu ve ilkokula da din eğitimi istendi. 
Yozgat Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen, müdürlük yöneticileri ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin katıldığı “Seçmeli Din Eğitimi Dersleri Çalıştayı”nın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’na üç aşamalı plan sunuldu.
 
Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, Çalıştaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz da katılırken, bakanlığa müfredattaki ağırlığı hali hazırda oldukça yoğun olan din derslerine ek yapılması önerildi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulan üç aşamalı planda, seçmeli din eğitimi havuzunun genişletilmesini istenirken havuz için de yeni dersler önerildi. Bunlardan bazıları şöyle; Adabı muaşeret (görgü kuralları), kuranı kerim arapçası, dini musiki, hüsnihat.
 
Çalıştayda seçmeli din eğitimimin sürekliliğini sağlanması için yasal güvence istenirken, “Seçmeli din eğitimi dersleri doğru, yeterli fakat din eğitiminin sürekliliği açısından yasal olarak güvence altına alınıp zorunlu hale getirilmeli” önerisi sunuldu.
 
Çalıştayda, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine de din eğitim verilmesini savunan din kültürü öğretmenleri, 4+4+4 eğitim sisteminin eksik olduğunu savunarak sonuç bildirisine “Din eğitimi temellerinin sağlam olması için imam hatip ilkokulu açılmalıdır. Din eğitiminin okul öncesinden başlayarak verilmesinin uygundur” maddesini de koydurdu.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER