ANKARA EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Ankara eğitim alanındaki kalitesiyle uluslararası alanda ses getirmeye hazırlanıyor. Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği, Gazi Üniversitesi'nin ise yürütücülüğünü yaptığı "Eğitimin Merkezi Ankara" adlı projede çalışmalar hızla devam ediyor.

ANKARA EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELİYOR
Ankara Eğitim Merkezi Haline Geliyor
 
 
Ankara eğitim alanındaki kalitesiyle uluslararası alanda ses getirmeye hazırlanıyor. Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği, Gazi Üniversitesi'nin ise yürütücülüğünü yaptığı "Eğitimin Merkezi Ankara" adlı projede çalışmalar hızla devam ediyor.
 
Ankara eğitim alanındaki kalitesiyle uluslararası alanda ses getirmeye hazırlanıyor. Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği, Gazi Üniversitesi'nin ise yürütücülüğünü yaptığı "Eğitimin Merkezi Ankara" adlı projede çalışmalar hızla devam ediyor.
Proje çalışmalarını değerlendirmek ve projenin tanıtımını yapmak amacıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Kahvaltılı basın toplantısına Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Abdulmelik Koçin'in yanı sıra TOBB Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Camuşcu, öğretim üyeleri, Kalkınma Ajansı çalışanları, Gazi Üniversitesi'nde okumakta olan yabancı öğrenciler ve basın mensupları da katıldı.
 
-"ANKARA CAZİBE MERKEZİ OLACAK"
 
Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu'ndaki toplantının açış konuşmasını Gazi Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Bulut yaptı. "Eğitimin Merkezi Ankara" adlı projeyle ilgili bilgiler veren Bulut, bu projeyle yükseköğretim alanında Türkiye'nin en başarılı üniversitelerinin bulunduğu Ankara'nın eğitim alanında bir cazibe merkezi olmasını hedeflediklerini söyledi. Mehmet Bulut, yabancı uyruklu öğrencilerin Ankara'da bulunan üniversitelere olan ilgisini artırmak ve Ankara'nın yabancı öğrenciler açısından tercih edilen bir şehir olmasını sağlamanın da projenin amaçları arasında yer aldığını dile getirdi.
 
-"ANKARA, BİLİMSEL ANLAMDA TÜRKİYE'Yİ TAŞIYOR"
 
Proje kapsamında Ankara'yı temel alma nedenlerinin üzerinde duran Bulut, "Dünyadaki ilk 500 üniversite arasında Türkiye'den 6 üniversite yer alıyor. Bu 6 üniversitenin 4'ü ise Ankara'da. Yani Türkiye'nin en iyi 4 üniversitesi Ankara'da yer alıyor. Bir başka deyişle Türkiye'yi taşıyan üniversiteler Ankara'da bulunuyor" dedi. Ankara'nın eğitimin yanı sıra bilimde de ön sırada bulunduğunu anlatan Mehmet Bulut, Türkiye'de bilimsel çalışmaların yanı sıra proje çalışmalarının en fazla gerçekleştirildiği şehrin Ankara olduğunu söyledi. Bu açıdan Ankara'yı eğitim ve bilim alanında da Türkiye'nin başkenti olarak niteleyen Doç. Dr. Bulut, yabancı öğrencilerle yapılan araştırmalara göre, Ankara'nın güvenilir ve cazip bir şehir olduğu bilgisini verdi. Toplam öğrenci içerisinde yabancı öğrencilerin oranı açısından bakıldığında Türkiye'nin dünyada son sıralarda yer aldığını anlatan Doç. Dr. Mehmet Bulut, bunun değişmesi gerektiğini vurguladı.
 
-"ANKARA'NIN EĞİTİM POTANSİYELİ DUYURULMALI"
 
Mehmet Bulut şu noktaya da dikkat çekti: 
"Ankara'nın eğitim potansiyelini duyuramıyoruz. Ankara güvenli bir ülke olmasına rağmen bunu dışarıya yansıtamıyoruz. Ankara'nın eğitim alanında merkez olması bir anlamda Türkiye'nin de merkez olması anlamına geliyor." 
Toplantıda proje kapsamında hazırlanan sanal kampüs uygulaması da tanıtıldı. Yurtdışında ya da Türkiye'de başka bir ilde bulunan herhangi bir öğrencinin bu uygulama sayesinde üniversite içinde gezinti yapabildiğini anlatan Bulut, "Bu açıdan Gazi Üniversitesi dünyada bir ilk olacak" diye konuştu.
 
-"GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NE GÜVENİYORUZ"
 
Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Abdulmelik Koçin sanal kampüs uygulamasını çok başarılı bulduğunu belirtti. Ankara Kalkınma Ajansı olarak, Ankara'nın kalkınmasını amaçladıklarını ifade eden Koçin, Gazi Üniversitesi'yle birlikte Eğitimin Merkezi Ankara projesini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Koçin, "Yabancı öğrencilerin Türkiye'ye gelişi konusunda gerekli altyapı sağlanmalı bu konuda Gazi'ye güveniyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı. Prof. Dr. Süleyman Büyükberber de Gazi Üniversitesi'nin akademisyen yetiştiren bir üniversite olduğunu belirtti. Gazi'nin sadece bir enstitüsünün 6 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla üniversite büyüklüğünde olduğunu dile getiren Büyükberber, birçok fakültenin Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını anlattı.
 
-"GAZİ, MODERN BİR ÜNİVERSİTE"
 
Üniversitenin fiziki mekanlarını geliştirmeye çalıştıklarına değinen Prof. Dr. Büyükberber, "Bizim de modern bir üniversite olduğumuzu herkes görecek" dedi. Büyükberber, Ankara'daki yurt sorununun çözülmesi gerektiğini de kaydederek, bu açıdan üniversitelere de büyük görevler düştüğünü söyledi. Yabancı öğrenci sayısının arttırılması için İngilizce bölüm sayısının artması gerektiğine de değinen Rektör Büyükberber, günümüzde bilim dilinin İngilizce olması nedeniyle bunu bir gereklilik olarak değerlendirdi. TOBB Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Camuşcu ise Ankara'daki tüm üniversitelerin bu projenin içinde olması gerektiğini söyleyerek, TOBB Üniversitesi olarak projenin içinde yer almak istediklerini dile getirdi. Camuşcu projenin başarılı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı. 
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER