Anketten çıkan çarpıcı sonuç: Bunu yapan Z kuşağının oyunu alır

TED'in KONDA ile yaptığı araştırmaya göre, seçmen eğitim sisteminden memnun değil. Toplumun yüzde 56’sı gençlerin ise yüzde 67’si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştireceğini söylüyor.

Anketten çıkan çarpıcı sonuç: Bunu yapan Z kuşağının oyunu alır

TED'in KONDA ile yaptığı araştırmaya göre, seçmen eğitim sisteminden memnun değil. Toplumun yüzde 56’sı gençlerin ise yüzde 67’si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştireceğini söylüyor. Sonuçlara göre 18-24 yaş aralığındaki gençlerin yalnızca yüzde 7’si eğitim sisteminin iyi veya çok iyi olduğunu, her 10 gençten en az 7’si ise eğitimin kötü veya çok kötü olduğunu söyledi.

Türk Eğitim Derneği'nin (TED) bünyesinde yer alan düşünce kuruluşu TEDMEM'ın araştırmaları, KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin saha çalışmasıyla ortaya çıkan sonuçlar İstanbul'da düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Araştırmanın sonuçlarıyla ilgili sunumları, TEDMEM Genel Koordinatörü Dr. Sabiha Sunar ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu yaptı.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 70'İ VAADE GÖRE OYUNU KULLANACAK

Anket sonuçlarına göre Türkiye genelinde seçmenin yüzde 45’i seçim vaatleriyle oyunu değiştirebileceğini söylüyor. Her 10 öğrenciden 7 tanesi oy tercihinin seçim vaatleriyle değişeceğini söyledi. Meslek gruplarına bakıldığında ise beyaz yakalıların yüzde 48’i, işçi esnaf ve çiftçilerin yüzde 40’ı, emeklilerin yüzde 35’i, ev kadınlarının yüzde 41’i, işsizlerin yüzde 50’si, ‘Seçim vaatleriyle oyumu değiştirebileceğini söyledi.

Ankete katılanların yüzde 56’sı gençlerin ise yüzde 67’si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştireceğini söylüyor. 18-24 yaş aralığındaki gençlerin yalnızca yüzde 7’si eğitim sisteminin iyi veya çok iyi olduğunu söylüyor. Her 10 gençten en az 7’si eğitimin kötü veya çok kötü olduğunu söylüyor.

TÜRKİYE EĞİTİM SİSTEMİNDEN MEMNUN DEĞİL

OECD 2021 yılında yayınladığı bir rapora göre, Türkiye 36 ülke içinde eğitimde memnuniyeti en hızlı azalan ülke. Rapora göre Türkiye'de 2010 yılında memnuniyet oranı yüzde 61 iken, 2020 yılında bu oran yüzde 27’ye iniyor.

SİYASİLER SEÇİMİ KAZANMAK İSTİYORSA SEÇMENİ İKNA ETMELİ

TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da "Artık seçmen eski seçmen değil ki. 18-24 yaş aralığı çok yüksek oranda geliyor. Siyasiler seçimi kazanmak istiyorsa, farklı bir söylem oluşturmak ve seçmeni ikna etmek mecburiyetinde" dedi.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER