AÖF kayıtları ertelendi mi, ne zaman yapılacak?

AÖF bahar dönemi kayıt tarihleri, Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından yakından takip ediliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklama sonrasında, AÖF kayıtları için belirlenen tarihler ertelendi. Peki, AÖF kayıtları ne zaman yapılacak?

AÖF kayıtları ertelendi mi, ne zaman yapılacak?

AÖF kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman yapılacağı, binlerce  Fakültesi öğrencisi tarafından sorgulanıyor. Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle üniversitelerde bahar  ve öğretim dönemi açılışı ertelendi. Peki, AÖF kayıtları ne zaman yapılacak, ertelendi mi?



AÖF BAHAR DÖNEMİ KAYITLARI ERTELENDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle üniversitelerde bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışını ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak erteledi.

YÖK’ün konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle;

Bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları,

Bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları,

Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları, dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelenmiştir.”

AÖF KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri normal şartlarda 13-24 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecekti. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle AÖF kayıtları ertelendi.

 tarafından yeni kayıt dönemine ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Kayıt yenileme tarihleri içinde öğrenciler, kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini, aosogrenci.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Bilgi bağlantısından mutlaka kontrol etmelidir.

NTV

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER