Asansörlü, tiyatro salonlu köy okulunun kapatılmasına tepki

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'ne bağlı Dereköy Köyü'ne Dünya Bankası hibesiyle 560 bin lira harcanarak 11 yıl önce eğitime açılan, içerisinde asansör, bilgisayar sınıfı ve anaokulu, tiyatro salonu bulunan üç katlı Dereköy İlköğretim Okulu, öğrenci yetersizliğinden kapatıldı. Köylüler, okulun bahçesinde toplanarak tepki gösterdi.

Asansörlü, tiyatro salonlu köy okulunun kapatılmasına tepki
1996 yılında yapımına başlanan Dereköy İlköğretim Okulu, 1999-2000 eğitim yılında faaliyete başladı. Köy okulu olmasına rağmen içerisinde asansör, anaokulu, kütüphane, bilgisayar sınıfı ve tiyatro salonuyla birlikte modern bir yapıya sahip ilköğretim okulunda 67'si taşımalı eğitim 10'u merkezde olmak üzere toplam 77 öğrenci eğitim görüyordu. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, köyde böylesine modern bir yapıya sahip ilköğretim okulunun, öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılmasına karar verdi. Okulun 2011-2012 eğitim yılında öğrenci kabul etmemesi ve öğrencilerin ise Sivriler ile Karapınar İlköğretim Okulu'na nakledilmesi kararlaştırıldı. Okulun kapatıldığı haberini alan ve taşımalı eğitimden faydalanan Kumtarla, Bozca, Taşçılar Köylerinde yaşayanlar, köye gelerek okulun bahçesinde toplandı.

"İki muhtar itiraz etti"

Dereköy Muhtarı Muhammet Başar, okulun kapanmasını istemediklerini belirterek, "Dereköy İlköğretim Okulu'na Vali Erdal Ata'nın 27 Haziran 2011 tarihli yazısı ile Ayvatlar Köyü merkez, Karabölük, Belevrek mahallesi, Saraycık köyü ve bu köye bağlı Arabana ve Kuzcu mahalleleri, Ense Köyü ve bu köye bağlı Manaşlılar Mahallesi'nden de taşımalı eğitim yapılacaktı. Ancak Saraycık ve Ayvatlar Köyü muhtarlarının itiraz etmesi üzerine Vali Erdal Ata, köyümüzü ziyaret etti. Kendisine 'Binamızın mevcut hali belli, okul heba olmasın. Takdir sizin' diye ricada bulunduk. 7 Temmuz'da öğrendik ki, okulumuz kapatılmış. Eğer iki muhtarın itirazı ile okulumuz kapatılıyorsa biz de 4 muhtar olarak okulumuzun tekrar eğitim-öğretime açılmasını istiyoruz. Gerekli yerlere müracaatımızı yapacağız" dedi. Dereköy İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler ise, "Okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz" diye slogan atarak tepki gösterdiler.


"Öğrenci sayısı düştü, okul kapatıldı"


Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ise, okulun öğrenci yetersizliğinden kapatıldığını belirterek, "Her sınıfta en az 10 öğrenci olması lazım. Ama çoğu sınıfta bu rakam 10'un altında. Öğrenci sayısı düştüğü için okul kapatıldı. Yeni eğitim öğretim yılında bu okula öğrenci alınmayacağı gibi, buradaki öğrenciler ise başka okullara gönderilecek" diye konuştu.



Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER