Atama Bekleyen Öğretmenler Ankara'ya Yürüyecek!

Bu yıl yapılan atamalarda atanamayan iki öğretmen adayı, Samsun'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Atama Bekleyen Öğretmenler Ankara'ya Yürüyecek!

2010 yılında Uşak Üniversitesi Sosyal Bilgiler Enstitüsü'nden mezun olan 25 yaşındaki Savaş İka ile 2009 yılında Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olan 25 yaşındaki Mehtap Tekdemir, atamaları yapılmadıkları gerekçesiyle bugün Samsun'dan Ankara'ya yürümeye başladı. Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı Samsun'da Atatürk Anıtı önünden 19 Kasım'da Ankara'da olacak şekilde yürüyüşe başlayan Antalya'da ikamet eden Savaş İka ile Bursa'da oturan Mehtap Tekdemir, 2011 yılında KPSS'ye girdiklerini ve atanacak pozisyonda oldukları halde atanamadıklarını savundu.

Eğitim fakültelerinden mezun olup, üniversitelerde aldıkları eğitimin yeterli görülmediğini ve KPSS sınavlarına girmek zorunda bırakıldıklarını belirten Savaş İka, "Bizler KPSS'den yüksek puan alsak bile her yıl sınırlı sayıda yapılan atamalardan kaynaklı ataması yapılmayan öğretmenleriz. Bizler atanmadığımız için açlıkla terbiye edilip, düşük ücretle, ayda 12 gün sigorta ile her an yerimize kadrolu öğretmen gelmesi tedirginliğiyle devlet okullarında 'ücretli öğretmenlik' yapan öğretmenleriz" dedi.

Okullara, öğrencilere ve tahtaya hasret kaldıklarını söyleyen İka, "Türkiye'de resmi rakamlara göre 150 bin, sendikaların verdiği rakamlara göre 350 bin öğretmen açığı bulunmaktadır. Bu kadar öğretmen açığı varken bu yıl ağustos ayında sadece 10 bin yeni öğretmen atanmıştır. Geri kalan açığın bir kısmının ise ücretleri 400-700 TL arasında değişen ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılmaktadır. Üstelik sayıları 77 bini bulan bu ücretli öğretmenlerin birçoğu 2 yıllık bölümlerden mezun, öğretmenlik

diplomasına sahip olmayan kişilerdir. Bununla ilgili düzenlemelerin bir an önce yapılması, ataması yapılmayan bütün öğretmenlerimizin atamalarının gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Yürüyüşümüz bugün Samsun Atatürk Anıtı önünden başlayıp Çorum, Kırıkkale ve 19 Kasım'da Ankara'da sona erecektir" diye konuştu.

Günde 40 kilometre yürüyecek olan öğretmen adayları, 19 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan eyleme katılacaklarını belirttiler.



Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER