Atama bekleyen öğretmenler eylem yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 6 Temmuz’da yapacağı öğretmen ataması kadrosunu yarı yarıya düşürdüğünü öne süren öğrentmenler, pankartlar açarak eylem yaptı.

Atama bekleyen öğretmenler eylem yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın seçim öncesi 14 bin 277 öğretmen ataması yapılacağını açıkladığını ancak seçimden sonra bu sayının 6 bin 575 olacağı yönünde haberler çıktığını belirten öğretmenler, bu duruma tepki göstererek eylem yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapmalarına izin verilmeyen öğretmenler, Güvenpark’taki YKM önünde toplandı. '6 Temmuz’da öğretmenler gülsün istikrar sürsün' sloganları atan yaklaşık 50 öğretmen, 'Yüzde 50 iktidara yüzde 50 atama yakışmaz', '14.277 kadro olacaktı hayal olmasın', '6 Temmuz dedik 6 bin demedik', '30 binin 14.277 burada', 'Beraber yürüdük biz bu yollarda ata bizi 6 Temmuz’da' pankartları açtı. Öğretmenler adına bir açıklama yapan Birsen Gülbitti, şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanı verdiği sözü yerine getirsin. Son anda alınan kararlarla yapılan değişiklikler biz öğretmenlerin geleceği üzerine kara bulut gibi çöktü. Zira bir aydır hakımız olan atamamızı bekliyoruz. Bu atamalar gerçeleşmediği taktirde yeni mağduriyetler doğacak. İnsanlar bu atamaya güvenerek ders çalışmayı bıraktı, çoğu işlerinden ayrıldı, askerliklerini tecil ettirdi. Şimdi ise sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişindeki miktar gerekçe gösterilerek atama sayımız değişti. Burada amacımız burada kişi ve kurumları karalamak değil, adalet çağırısı yapmak."

 

Basın açıklaması ardından kısa süreli oturma eylemi yapan öğretmenler, daha sonra dağıldı.


 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
gökhan hayat
gökhan hayat - 13 yıl Önce

bu hükümete güvenen yandı.bizler öğrenilmiş çaresizlik içindeyiz....

SERDAR ORAL
SERDAR ORAL - 13 yıl Önce

1 HAZİRANDAKİ 30000 ATAMANIN GERÇEKTEN 30000 OLMASI VE AĞUSTOSTA YİNE SÖZ VERİLDİĞİ ÜZERE 55000 ATAMA İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ.

SIRADAKİ HABER