Atama Bekleyen Öğretmenlerin Dikkatine! Van'a Yeni 800 Öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van için eylem planı hazırladı. İlk adım 800 kişilik boş öğretmen kontenjanının tümü Van'a atanacak.

Atama Bekleyen Öğretmenlerin Dikkatine! Van'a Yeni 800 Öğretmen atanacak
7,2’lik bir depremle sallanan Van’daki felaket, en çok ölen ya da enkaz altında günlerce yaşam mücadelesi veren öğretmenlerle anılacak.

Resmi rakamlara göre 65 öğretmen can verdi ve hâlâ kayıplar var. Bir o kadarı da yaralandı. Başbakanlık verilerine göre depremde ölen yedi vatandaştan biri öğretmendi. Öğretmenlerin bu kadar kayıp vermesinin iki önemli nedeni vardı. Birincisi, Erciş’teki bir seminerin erken bitmesi ve seminerden çıkan öğretmenlerin topluca deprem sırasında çöken bir binanın giriş katındaki kafeye gitmesiydi. İkincisi ise çöken iki binadaki dairelerin büyük bölümünde öğretmenlerin yaşıyor olmasıydı.

Hafta sonu, Van depreminin eğitim-öğretim süreci ve öğretmenlerle ilgili boyutunu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer anlattı.

Radikal'in haberine göre, Dinçer, gerçekten çok üzgün. Öncelikle, ölen ve yaralanan şehit ve gazi öğretmenlerle ilgili sorumluluklarını yerine getiriyor. Şehit öğretmenlerin yakınlarının, enkaz altlarındaki yaşam mücadelelerinden zaferle çıkan gazi öğretmenlerin yaralarının sarılması ilk hedef. Dinçer’in ikinci ve daha zor hedefi de 14 Kasım’da Van’da yeniden ders zili çaldığında eğitim-öğretimin sorunsuz başlaması. Bu yüzden, Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Afet İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın kapısını en çok Dinçer aşındırıyor.

‘İLK DERSİ BİZ VERELİM’
Dinçer’in verdiği bilgiye göre Van genelinde 10 bin 500, Ercişte ise 1300 öğretmen görev yapıyor. İldeki 450 bina içinde tam olarak yıkılmış ve hasar görmüş okullar var. Dinçer, okulların depreme dayanıklılığı konusundaki stratejilerini “Yıkılan, hasar gören bütün okulları yıkıp yeniden yapacağız. Çocukların ve öğretmenlerin hayatıyla ilgili en ufak bir risk dahi varsa o okulda eğitim-öğretim yapılmayacak, yıkıp yeniden yapacağız” sözleriyle anlattı. Dinçer’in çıkardığı yol haritasında Van’a 800 yeni öğretmen ataması yapılması da yer alıyor.

Depremin neden olduğu travmayı atlatmakta zorlanacak öğretmenlere en büyük destek meslektaşlarından geliyor. Sosyal paylaşım sitelerine yazan emekli öğretmenler, özel okul öğretmenleri ve atanamayan öğretmenler, gönüllü öğretmenlik yapabileceklerini ifade ediyor.

Eğitim sendikaları da Van’daki üyelerine destek için bu tür kampanyalar üzerinde konuşuyor. Sosyal paylaşım ortamlarında gündeme gelen bir başka öneri de kamuoyunca bilinen, tanınan, sevilen ünlü isimlerin 14 Kasım günü Van’daki okullarda ‘ilk dersi’ vermesi.

ÖLEN ÖĞRETMENE MAAŞ YOK
Öte yandan depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin çoğu yakınlarına maaş veya sağlık güvencesi bırakamadı.

Van ve Erciş'te ölen öğretmenlerden 42'si meslekte 1 yılını dolduramamıştı. Bu yüzden göreve asaleten atamaları yapılmamıştı.

Haberturk'ün haberine göre, eğitimciler "Bu gençler için özel kanun çıkarılmalı, ailelere dul ve yetim aylığı bağlanmalı" diyor.

Eski Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Görev şehidi ve asaleten öğretmen kabul edilmeliler" dedi.




Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER