Ataması yapılmayan öğretmenler eylemde

2011-2012 eğitim öğretim yılı yarın başlayacak olmasına rağmen, ataması yapılmayan 300 bine yakın öğretmen yine ders başı yapamayacak. Ataması yapılmayan öğretmenler bu durumu protesto etmek için yine Taksim'deydiler.

Ataması yapılmayan öğretmenler eylemde

Taksim Tramvay Durağında toplanan öğretmenler buradan Galatasaray Lisesi önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Öğretmenler adına bir konuşma yapan Yasemin Çim, yıllarca okuduklarını, kendilerini eğitime adadıklarını ancak plansız ve umut tacirliğine dayanan öğretmen atamaları dolayısıyla hala işsiz olduklarını dile getirdi.

55 bin atama hayal oldu
Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun verdiği 55 bin atama sözünün hala tutulmadığını vurgulayan Çim, sadece 11 bin atama yapılmış olmasına tepki gösterdi. Bizzat Bakan Ömer Dinçer’in, 150 bin öğretmen açığı olduğunu söylediğini belirten Çim, 10 bin tanesi İstanbul olmak üzere toplamda 80 binin üzerinde ücretli öğretmen olmasının da öğretmen açığının düşük gözükmesine yol açtığını ifade etti.


“Meslekleri öğretmenlik değil”
Ücretli öğretmenlik yapanların birçoğunun mesleğinin öğretmenlik olmadığını belirten Çim, pazarlama mezunu olan kişilerin fen bilgisi öğretmenliği yaptığını, uluslar arası ticaret mezunun Türkçe öğretmeni olduğunu, hayvan yetiştiriciliği mezunun sınıf öğretmeni olduğunu söyledi.

“Eğitimin durumu içler acısı”
Eğitimde durumun içler acısı hale geldiğini belirten Çim, hayvan yetiştiriciliği mezunun sınıf öğretmenliği yapmasının ne kadar mantıklı bir iş olduğunu sordu. Ücretli Öğretmenliğin kaldırılması gerektiğini belirten Çim, bir an önce atamaların yapılmasını talep etti.




Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER