ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERİN SEMBOLÜ ŞAFAK BAY, HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

Ataması yapılmayan öğretmenlerin simge ismi haline gelen Şafak Bay, tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde yaşama gözlerini yumdu.

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERİN SEMBOLÜ ŞAFAK BAY, HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU
 Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği bölümünü bitiren, 2005 yılından beri kemik kanseriyle mücadele eden, bu süreçte atanmak için hiçbir zaman umudunu kaybetmeyen, tek hayali öğrencilerine ders anlatmak olan Şafak Bay’ın vefatı eğitim camiasını derin üzüntüye boğdu.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformunun kurucularından olan Şafak Bay; hem hastalığıyla cesurca mücadele etti, hem de ataması yapılmayan öğretmenlerin gözü, kulağı oldu, onların feryadını hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı’na duyurmak için çırpındı. Şafak Bay, pahalı tedavi masraflarını karşılayamadığı için Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda açlık grevi bile yapmıştı.

Hayata umutla tutan Şafak Bay, yaptığı bir röportajda “Zil çalıyor ders kitabımla sınıfa giriyorum. İşte son 5 yıldır gördüğüm tek güzel rüya. Çünkü 5 yıldır kemik kanserine karşı verdiğim savaşın sonuna yaklaştığımı hissediyorum” demişti.  

Hayatının baharında, henüz 27 yaşında rüyasını gerçekleştiremeden aramızdan ayrılan Şafak Bay, eğitim camiası için inancın, direncin, mücadelenin sembolü oldu. Türk Eğitim-Sen olarak Şafak Bay’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.







Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER