Atanamayan öğretmenlerden duvaklı protesto

Kayseri'de atama bekleyen öğretmenlerin seslerini duyurmak için yaptığı basın açıklamasına duvakla katılan öğretmen adayı, “evlenemiyoruz” yazılı pankart taşıdı.

Atanamayan öğretmenlerden duvaklı protesto

Ataması Yapılamayan Öğretmenler Birliği'nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasında bir grup öğretmen adayı, pankartlar açıp sloganlar atarak atanacak öğretmen sayısının artırılmasını istedi. Atama bekleyen öğretmen adaylarından Ayşegül Karadayı, basın açıklamasına gelinlik duvağıyla katıldı. Elinde “evlenemiyoruz” yazılı pankart taşıyan Karadayı, 2 yıldır atama beklediğini söyledi. Atanamadıkları için evlenemediklerini öne süren Karadayı, “Oğullarına kız bakmaya gelen anneler, ücretli öğretmen olduğumuzu duyunca bize bakmıyorlar bile. Gelinlerinin kadrolu öğretmen olmasını istiyorlar.” dedi.

 

Grup adına açıklama yapan Hakan Demirel, seçimden önce Ağustos ayında 55 bin öğretmen ataması yapılacağının vaat edildiğini, buna karşın bu rakamın 11 bin 544'le sınırlı kaldığını belirtti. Mağduriyetlerinin giderilmesi için en kısa sürede ek alım yapılmasını istediklerini ifade eden Demirel, “ Kopyacıları unutmadık, 55 bin atama sözünü de unutmadık. Öğretmen atamalarının adaletli ve düzenli olmasını, işsiz öğretmen sorununun çözülmesini istiyoruz.”dedi





Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER