BAKAN AVCI; HİÇ KİMSEYİ İSTEMEDİĞİ BİR YERE ZORLA GÖNDERMEYECEĞİZ ...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yerleşemeyen öğrencilerin ikametine göre otomatik olarak İmam Hatip Liseleri’ne kaydolacağı yönündeki iddiaları yalanladı

BAKAN AVCI; HİÇ KİMSEYİ İSTEMEDİĞİ BİR YERE ZORLA GÖNDERMEYECEĞİZ ...
Hiç kimsenin arzı etmediği okula yönlendirilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Avcı, “Velilerimizi tedirgin etmek için çok sistematik bir çaba olduğunu daha önce de söyledim. Velilerimiz, bu konularda çok dikkatli olsunlar” dedi.Havayolu ile İstanbul’dan Adana’ya gelen Bakan Avcı, Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde branş öğretmenleri ile bir araya geldi. Girişte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez uygulayacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde yerleşemeyen öğrencilerin otomatik olarak İmam Hatip Liseleri’ne kayıt edileceği iddiaları ile ilgili soruya, “Tercihlerin nasıl yapılacağını öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz çok iyi biliyorlar. Dolayısıyla bu tür spekülasyonlar başından beri öğrencilerimizi, velilerimizi tedirgin etmek için özellikle imal edilen spekülasyonlar. Hangi öğrencinin, hangi tercihler doğrultusunda, hangi okullara gideceğini en iyi velilerimiz biliyor. Hiç kimsenin arzu etmediği okula zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz, olmamıştır, bugüne kadar da olmadı. Kaldı ki, biz kontenjanlarımızı açıkladık. En iyi kontenjan meslek liselerimizde, sonra Anadolu liselerimizde, daha sonra fen ve sosyal bilimler liselerimizde. Dolayısıyla kontenjanlar müracaatlara uygun” cevabını verdi.

Bakan Avcı, öğrencilerin kendilerince en uygun olan tercihleri yaparak istedikleri okullara yerleşeceklerini söyledi. Öğrenci velilerinden de ricada bulunan Bakan Avcı, şunları kaydetti:
“Ben özellikle velilerimizden rica ediyorum, bu konularda çok dikkatli olsunlar. Çünkü onları tedirgin etmek için çok sistematik bir çaba olduğunu daha önce de söyledim. Onlara karşı da duyarlı olmalarını özellikle istiyorum.”
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER