BAKAN AVCI OKULLARDA KIYAFET UYGULAMASI İLE İLGİLİ NE DEDİ?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde mesleki eğitim konusunda daha iyiye giden bir tablo ile karşılaşacağını söyledi. Avcı, “Ortaokullarda yapılan düzenlemelerle, mesleki eğitimin önüne konulmuş..

BAKAN AVCI OKULLARDA KIYAFET UYGULAMASI İLE İLGİLİ NE DEDİ?
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde mesleki eğitim konusunda daha iyiye giden bir tablo ile karşılaşacağını söyledi. Avcı, “Ortaokullarda yapılan düzenlemelerle, mesleki eğitimin önüne konulmuş olan bariyerleri kaldırdık. Her mesleğin asgari olmazsa olmazlarını tanımladık. Bunun için alınması gereken eğitim düzeylerini belirledik. Artık önümüzdeki dönemde mesleki eğitim konusunda her gün iyiye giden bir tablo ile karşılaşacağımızı şimdiden söyleyebilirim." dedi. Avcı, serbest kıyafet yönetmeliği ile de okullarda serbest kıyafet uygulamasının gerçekten de serbestleşmiş olduğunu, seçeneklerin arasına formanın da katılmış olduğunu kaydetti.
 
Bakan Avcı, Eskişehir'de Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bakan Avcı, iftar sonrası yaptığı konuşmada, son yıllarda meslek liselerine yönelik yapılan çalışmalar ile okullarda kılık kıyafet konularına değindi.
 
‘MESLEKİ EĞİTİM DE HER GÜN DAHA İYİYE GİDEN TABLO İLE KARŞILAŞACAĞIZ’
 
Mesleki eğitiminin geçmişte çok ciddi yaralar aldığını dikkat çeken Bakan Avcı, bunun sebeplerini ne niyetle, kime, ne yapılmak istendiğini, bunu ucunun kime dokunduğunu anlatmak istemediğini anlatacak değilim. Herkesin yakın geçmişte olup bitenleri hala hatırladığını kaydeden Bakan Avcı, tüm bunlara rağmen özellikle geçtiğimiz yıl yaptıkları Ortaöğretimdeki, Yüksek Öğretim giriş koşullarında yaptıkları düzenlemelerle mesleki eğitimin önüne konulmuş olan bariyerleri birer birer kaldırdıklarını vurguladı. Ayrıca mesleki eğitime, özellikle en son teknoloji konusunda eğitim veren meslek okullarına, organize sanayi bölgelerinde açılmakta olan meslek liselerine ciddi teşvikler getirdiklerini aktaran Bakan Avcı, şöyle dedi: “Yine kuruluşu tamamlanan mesleki yeterlikler kurumu sayesinde her mesleğin asgari olmazsa olmazlarını tanımladık. Bunun içinde alınması gereken asgari eğitim düzeylerini belirledik. Ve bunları da belli müeyyidelere bağladık. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki dönemde mesleki eğitim konusunda her gün biraz daha iyiye giden bir tabloyla karşılaşacağımızı şimdiden söyleyebilirim." 
 
‘SERBEST KIYAFET UYGULAMASI GERÇEKTEN SERBEST OLDU’
 
Okullarda kılık kıyafet düzenlemeyle tüm okullarda serbest kıyafet dışında forma da giyilebileceğini hatırlatan Bakan Avcı, artık velilerin ne istiyorsa onu tercih edebileceğini yineledi. Bakan Avcı, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi özel okullarda yönetmeliğe göre velilerin yüzde 60'nın talebi doğrultusunda forma seçebiliyorlardı. Şimdi biz resmi, özel bütün okullarımızda yüzde 60'ta değil yüzde 50 artı 1 velilerimiz ne istiyorlarsa onu tercih edebilecekler. Böylece serbest kıyafet uygulaması gerçekten de serbestleşmiş oldu. Seçeneklerin arasına formada katılmış oldu. Ben özellikle kız çocuğu velilerimizin bu konudaki şikayetlerini, beklentilerini bildiğim için bunu özellikle annelerle paylaşmak istedim.”
Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER