BAKAN AVCI'DAN MÜDÜR ATAMASI AÇIKLAMASI

Bakan Avcı: 75 puanın altında alan okul müdürlerine , görevlerinden el çektirilmiştir. Öğretmenliğe dönmek ceza değildir.

BAKAN AVCI'DAN MÜDÜR ATAMASI AÇIKLAMASI
Ak Parti olağanüstü kongresinde NTV'nin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim bakanı Nabi AVCI, okul yöneticisi atamaları hakkında merak edilenleri yanıtladı.
 
Öğretmen Atama Takvimi Gecikmeyecek
 
Öğretmen atamaları hakkında öğretmen adaylarını rahatlatan açıklama Nabi AVCI'dan geldi. NTV'de olağanüstü genel kongrede konuşan NABİ AVCI, öğretmen atama takviminin gecikmeyeceğini, 28 Ağustos'ta toplanacak olan meclisin 35 bin öğretmen atamasını onaylayacağını ve atama işlemlerinin okullar başlamadan bitmiş olacağını yeni öğretmenlerin , 15 Eylül'den önce göreve başlamış olacağını açıkladı.
 
Muhalefet ile yapılan görüşmeler de, onların da öğretmen atamaları konusunda duyarlı olduğunu dolayısıyla öğretmen adaylarının bu konuda endişe duymamasını istedi.
 
8 Bin Okul Müdürü 75 Puanın Altında Kalarak Görevi Sona Ermiştir
 
Okul müdürü atamaları konusunda bilgi veren Nabi AVCI, okul müdürü görevlendirmelerinde hukuk dışı bir uygulamanın olmadığı daha önce belirlenmiş olan komisyon tarafından verilen puanlarla 75 puanın altında alan okul müdürleri, görevlerinden el çektirilmişlerdir. Görevi sona eren okul müdürü sayısı toplam okul yöneticisi sayısının yarısıdır ve bu rakam 8 bindir, dedi.
 
Öğretmenliğe Geri Dönmek Ceza Değildir
 
Görevi sona eren okul müdürlerine ceza verilmiş algısı oluşturlumaya çalışıldığını aktaran Nabi AVCI, öğretmenliğe dönmek, öğretmenlik bir ceza değildir. Bu yanlış bir tanımdır, diye sözlerini tamamladı
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
KESİNLİKLE
KESİNLİKLE - 10 yıl Önce

ÖĞRETMENLİ,K BİLDİĞİM EN HAYSİYETLİ İŞTİR. AMA NE VAR Kİ, TÜRKİYEDE DEĞİL. EN AZ MAAŞI ONLAR ALIR, EN HAKARET İÇERİKLİ YORUMLARI ONLAR GÖĞÜSLER ÜSTELİK "ANAYİ OLMAK" GİBİ BİR DURUMA SÜRÜKLENİRLER. POHPOHLAMAYA MÜSAİT BİR KİŞİLİKLE DONATILIRLAR... NEYSE ...

alper
alper - 10 yıl Önce

öğretmenliğin kutsallığı tartışılmıyor ki. kendilerini yıllarca yönetim alanında geliştirmiş, çalışmış insanların emeklerinin çöpe atılması var.bu insanların 5-10-20 yıllık emeklerinin görmezden gelinmesi var.sizin atadığınız yöneticileriniz bile artık iş yapamaz hale geldiler. eeee siyasal gücü bulan müdürlüğü kapıyor.

SIRADAKİ HABER