BAKAN AVCI'DAN YÖNETİCİ ROTASYONU AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI birçok konuda açıklamalarda bulundu.

BAKAN AVCI'DAN YÖNETİCİ ROTASYONU AÇIKLAMASI
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Samsun'daydı. Samsun il milli eğitim müdürlüğü sırasında Hülya Ertürk Koç tarafından organize edilen ‘Samsun Eğitim Vizyonu 2019' çalıştayında Doç. Dr. Yakup Keskin'in sunumunu ve etkinliği çok beğenen Avcı daha sonra il müdürlüğünden brifing aldı. 
Sayın Avcı Yaptığı konuşmada eğitimde çok odaklı ve eksenli düşündüklerini, eğitimcilerin de aynı şekilde eğitimin her kademesindeki her türlü soruna çözüm üretmek gibi bir amaçları olduğunu vurguladı.
 
Mart sonuna kadar ülke genelinse Sayın Başbakanla birlikte 675 bin tablet dağıtımı gerçekleştireceklerini ifade eden Sayın Bakan akıllı tahta kurulumunun da tüm yurtta kısa zamanda tamamlanacağını sözlerine ekledi.
 
Avcı tartışılan torba yasa tasarısıyla ilgili şunları söyledi: “ Tasarı önümüzdeki günlerde meclis eğitim komisyonunda görüşülecek. Taslağın görüşülme aşamasında hangi görüşten olursa olsun tüm eğitimcilerin görüşünü alacağız. Taslağı internetten paylaşarak tüm eğitimcilerin taslak hakkında görüşlerini doğrudan bana ve eğitim komisyonuna ulaştırmalarına olanak sağlayacağız. Yöneticilerin görevden alınacağı uygulaması basına yansıtıldığı kadar abartılı olmayacak. Biz sadece işini gereği gibi yapamayan kişileri gerektiğinde elemeyi amaçlıyoruz.”
 
Avcı'nın konuşmasının en önemli kısmını taşra yöneticilerinin yaz dönemindeki rotasyonu oluşturdu. Avcı yaz döneminde taşra yöneticileri rotasyonunun kesinlikle yapılacağını üzerine basarak ifade etti. Avcı yöneticilerin bu konuda tereddüt yaşamamalarını ve tüm hazırlıklarını buna göre yapmaları gerektiğini tekrar tekrar ifade etti.
 
Avcı bakanlık üst yönetiminde de toptan bir kıyım amaçlamadıklarını ancak, kendilerine ayak uyduramayan ve aksayan bazı yöneticilerin görevden alınabileceğini açıkça ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER