Bakan Dinçer "Öğretmene 3 ay tatil bitiyor"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin yazları 3 ay tatil yapamayacaklarını, bunun en az bir ayında eğitim göreceklerini söyledi

Bakan Dinçer "Öğretmene 3 ay tatil bitiyor"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin artık yazın 3 ay tatil yapmayacaklarını belirterek “İhtiyaç duydukları kadar tatil için zaman ayıracağız. Ama onun dışında bir eğitim programı uygulayacağız” dedi.

TRT Haber’e konuşan Dinçer, öğretmenlerin, bütün masrafları bakanlığın karşılayacağı bir eğitimden geçireceklerini dile getirerek “En az bir ay süre ile öğretmenlerimizi eğitime tabi tutacağız.

Bunu her öğretmeni değişik illere, tatil beldelerine taşıyarak yapmayacağız. Herkesi kendi ilinde, ilçesinde olacak” ifadelerini kullandı.

Ağustosta alınan 11 bin öğretmenle ilgili değerlendirme yapın Dinçer özetle şunları söyledi: “Yaz dönemlerinde yapılacak eğitim programları ile alakalı bir altyapı oluşturmaya çalışıyoruz. 655 bin civarında öğretmen var.

En az 3 yılda bir öğretmenlerimizin hem mesleki alanlarındaki gelişmeleri, hem dünyadaki ve ülkemizdeki değişme ve gelişmeleri, bizim müfredatta yapacağımız değişme ve gelişmeleri, teknolojik değişme ve gelişmeleri, hem de kendi bulundukları çevreyle ilgili ve mesleki formasyonlarıyla alakalı eğitime tabi tutulmaları gerektiğini düşünüyorum.

Bunun için öğretmen yeterliliklerini tespit etmeyi planlıyoruz. Bu bazen yanlışlıkla performans diye tabir ediliyor. Bu yanlış bir kavram. Öğretmenlerin performansını tespit için bir çalışmamız ve çabamız olmayacak. Ama öğretmenin yeterliliğini ve öğretmenin geliştirilmesini esas alacağız.”

EK DERS ÜCRETİ SADECE ÖĞRETMENE

Öğretmenin mevcut başarısını tespit ettikten sonra, o alandaki ideal yapıyla karşılaştırarak aradaki mesafeyi kapatacak bir eğitim programı uygulayacaklarını vurgulayan Dinçer, “Yaz aylarında öğretmenlerimiz üç ay tatil yapmayacaklar. Eğer saygınlık kazanacaksak, bunun da böyle olması gerektiğini onlar da kabullenmeli” dedi.

Dinçer, öğretmen olmayan tüm alanlarda ek ders ödemesinei 1 ay sonra son vereceklerini de söyleyerek “Öğretmen olmayan hiç kimse ek ders ücreti almayacak. Buna karşılık diğer personel de fazla mesai, ek ödeme ve tazminat gibi hususlar varsa onları alacak” diye konuştu.

 




Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Gerçek
Hasan Gerçek - 13 yıl Önce

Türkiyenin neresinde öğretmen 3 ay tatil yapıyor? Bir akıllı çıkıpta bunu söylemiyor. Arkadaş ilköğretim 1 temmuz 1 eylül arası 2 ay yapıyor .. Lise bu sene 14 temmuzda çıkabilidk tatile ve 5 eylülde okul açıldı hesaplayın bakalım 3 ay ediyormu ? Yokmu bi akıllı Bakan beyin yanında bunu anlatacak?

arslan arslan
arslan arslan - 13 yıl Önce

Sayın Dinçer öğretmen 3 ay tatil yapmıyor zaten. Bunu ilkönce bir araştırın. Birde bu çalışma saatlerini değerlendirin. Öğretmenlerin psikolojileri okulda bozuluyor. siz tüm gün onları okulda tutarsanız sonucları ağır olur. tesekkürler.

ahmet
ahmet - 13 yıl Önce

Bakan Bey doğru söylemiş.3 ay tatil yok diyenler; haftada 15 ders saati yani 40 dakikadan 10 saat ayda eder 40 saat yani 8' e bölsen (bir gün çalışma saati) Ayda 5 gün 8 ay çalışıyorsun yılda eder 40 gün. yani bir yılda 40 iş günü çalışıyorsun. (günde 8 saat çalışanlara oranla) Yılda 40 iş günü çalışıp tüm yılın maaşını hak ediyorsun. Dünyada bu kadar işe bu kadar ücret nerde var .

alper
alper - 13 yıl Önce

Bakanımın 222 sayılı ilköğretim ve eğitim kanunu'nu okumasını öneririm."Öğretmenler kesintisiz 2 ay tatil yaparlar"

fenci
fenci - 13 yıl Önce

ya ben bir şeyi anlamıyorum. özelde 13 14 saat çalışıp 900tl alıyormuş. bana ne kardeşim. sende okusaydın ve hatta öğretmen olsaydın. kardeşim öğayırlıretmen olmak kolay değil hele son 10 yıldır hiç değil. lishede başlar maraton hafta içi okula hafta sonu dersane. 900 tl alanlar geziyor bu arada. kazanamadın 1 yıl daha dersane ve mutlu son kazandın.üniversite'desin 4 yıl oku vize final büt yaz okulu alttan ders harç mezun oldun güzünaydın!aha oda ne KPSS.atanamadın bir daha KPSS........... atandın. hayırlı olsun kardeşim 3 ay tatil de hakın aldığın maaş ta. ama öz eleştiri yapmak gerekirse isteyen yapsın.

kenan(ahmet denen kullanıcıya)
kenan(ahmet denen kullanıcıya) - 13 yıl Önce

ahmet denen eğitimden bihabere özel yorum.Birşey hakkında bilgin yoksa cahilsen yorum yazmayacaksın. sana bunu bu yaştan sonra ben mi öğreteceğim kara cahil. haftada 15 saat derse giriyorlar demişsin. ben 30 saat giriyorum. hafta sonları kursları saymıyorum. şimdi bu saat üzerinden hesapla. Hülya Avşara hak vermek gerekmiş. cahillik gider ama eşşeklik baki kalır

can BEK
can BEK - 13 yıl Önce

AK Parti Hük.en zayıf noktası MEB .Bakan Bey Eğitimin içinden değildir.Sorunları 2.kulaktan öğreniyor.O da kendisini inandırıcı olmaktan çıkarıyor.Meb.sanki mahallede oynanan sokak oyunlarına benziyor.İstediğin zaman kural koy gir çık nasıl olsa KURAL YOK ya soran sorgulayan var.Öncelikle Eğitim Programlarımız hantallaştı.Çoklu zeka falan derken okullar yönetilemez oldu.Öğretmenlik Mesleği önemini kaybetti.Varsa yoksa hangi sendikanın kaç md.md.yrd.var hesaplarıyla başarı aranır oldu.Bu günler iyi günler...daha çok zor günler bekliyor MEB.Çünkü sayın bakan hayalleriyle yönetime başladı.Sokak dedikodusu 3 ay tatil.Yok . 1 Temmuz-1 Eyül var ama bakan galiba 3 aya çıkaracak tepkileri ölçüyor.Çok yazık AKILLI TAHTAYA değil MEB.içinden AKLI ÖN PLANA alan bir kişiye ihtiycımız var.....

Evren Yılmış
Evren Yılmış - 13 yıl Önce

Güleyim mi ağlayayım mı şaşırdım. Keşke 3 ay tatil olsa eşlerimizle çocuklarımızla kışın geçiremediğimiz 9 ayın acısını çıkarırdık, ailebirliğimizi sağlamlaştırırdık. Ben şimdi 2 yılımı ayrı geçirdiğim eşimle yazlarıda mı birarda olamayacağım e boşasın zaten beni. Bende bu yaştan sonra öğrencilerimle avunup çocuk hayallerini de unutmaya çalışayım


SIRADAKİ HABER