Bakan: Kayıtlarda para alınamaz

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğrenci kayıtlarında ve diploma verilirken, kesinlikle bağış istenmeyeceği talimatını verdi.

Bakan: Kayıtlarda para alınamaz

Dinçer’in, “Öğrenci Kayıt ve Kabullerinde ve Diploma Karşılığı Bağış Alınmaması” konulu genelgesinde, Anayasa’ya göre ilköğretimin parasız olduğunu hatırlatarak, şu ifadeler kullanıldı: “Gerek merkezi sistemle gerekse sınavsız öğrenci alan Bakanlığımıza bağlı her tür ve düzeydeki resmi eğitim-öğretim kurumlarına öğrenci kayıt kabullerinde ve diploma verilirken kesinlikle bağış talep edilmeyecek. Bu dönemlerde; okul aile birlikleri temsilcileriDiploma harç ücretleri, ilgili mevzuatına göre değerlendirilecektir.”



 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
eğitimci
eğitimci - 13 yıl Önce

herkes para almak istemez ama... okullarda hizmetli parasını, fotokopi makinası alımı bakımı vb siz cebinizden verin o zaman. ancak yukarıdan sallamayı biliyor bakanlar gelinde bir okulu yönetin bakalım.

cht
cht - 13 yıl Önce

meb'te bir koyun bile güdmediğinin en büyük kanıtı bu genelgedir.Çok ararlar mı bu adamlarımerak ediyorum..Nasrettin Hoca fıkralarından komik duruma düşüyorlar okulları yönetenlerin gözünde.ama siyasetçi değil mi halka şirin gözükmek gibi küçük hesaplar peşinde koşmaktan başka nedir bu genelge okulların nasıl ayakta durduğuna dair hiç mi hiç fikri olmaz mı bir bakanın..Ya danışmanlarına ne demeli acaba eğitimle onların da alakası yok anlaşılan ...dostlar bu bakandan da bir şey kazanamayacak ülkemiz ve milli eğitim o işin gerçek yüzünü öğrenene kadar ve çevresindekiler de dahil bir daha ki seçim dönemi gelir...Böylece biz de aslında milli eğitim bakanlığının parti başkanının ve yöneticilerinin ellerindeki fazla adamları değerlendirme bakanlığı olduğu gerçeği ile başbaşa kalıyoruz...

SIRADAKİ HABER