Bakan Özer'den öğretmenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama

Bakan Özer'den öğretmenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama: Her türlü manipülasyona karşıyız

Bakan Özer'den öğretmenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özlük hakları için Ankara’da toplanan özel sektör öğretmenlerine polis tarafından yapılan sert müdahale hakkında açıklama yaptı. Özer, "Polisi ve öğretmeni karşı karşıya getirecek her türlü manipülasyona karşıyız" dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etmek için dün Ankara’da toplanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenlere polis izin vermedi ve biber gazı ile müdahalede bulunmuştu. Sendikanın açıklamasına göre aralarında öğretmen ve avukatların bulunduğu en az dokuz kişi gözaltına alınmıştı. Birçok siyasetçi ise yaşanan olaylara tepki göstermişti.

"HER TÜRLÜ MANİPÜLASYONA ŞİDDETLE KARŞIYIZ"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde katıldığı EVKİT (Evde Eğitim Gören Çocukların Eğitimlerinde Kullanılacak Eğitim Materyali) Dağıtım Töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dün Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen özel sektör öğretmenleri ile polisler arasında yaşanan olaylar hakkında sorulan soruya yanıt veren Bakan Özer şu şekilde konuştu:

“Bakanlık olarak devletteki öğretmenlerimizle özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlerimizi ayırt etmiyoruz. Her birinin çalışma koşullarını çok daha iyi bir noktaya getirmek için, çok daha iyi ortamlarda eğitim vermelerini sağlamaları için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İki güzide meslek grubu yani öğretmen ve polisleri karşı karşıya getirmeyle ilgili her türlü manipülasyona şiddetle karşıyız.”

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER