Bakan Özer'den uzman ve başöğretmenlik sınavı açıklaması: Öğretmenler gereksiz şekilde kaygılanıyor

Milli Eğitim Bakanı Özer, uzman ve başöğretmenlik sınavına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, "İlk defa sınav yapılacak, belki öğretmenlerimiz tedirgin, sınavların sorularının nasıl olacağını kestiremiyorlar. Gereksiz şekilde kaygılanıyorlar" dedi.

Bakan Özer'den uzman ve başöğretmenlik sınavı açıklaması: Öğretmenler gereksiz şekilde kaygılanıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sakarya'da yaptığı konuşmasında uzman ve başöğretmenlik sınavına değindi. Bakan Özer, "İlk defa sınav yapılacak, belki öğretmenlerimiz tedirgin, sınavların sorularının nasıl olacağını kestiremiyorlar. Gereksiz şekilde kaygılanıyorlar, eğitimler bittikten sonra örnek kitapçıklar yayınlamaya karar verdik ki nasıl bir çerçeve içerisinde uzman ve başöğretmenlik sınavlarının yapılacağını sizlere göstermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi programa katılmak üzere Sakarya’ya geldi. Özer, Sakarya Valiliğinde gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısının ardından, Serdivan Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı'na katıldı. Hızlı bir şekilde yeni eğitim öğretim yılının hazırlıklarına başladıklarını dile getiren Özer, Bakanlığın ‘okulların ihtiyacını karşılayamadığı’ şeklindeki yanlış algının gerçeği yansıtmadığını belirterek, 2022-2023 eğitim öğretim yılında temizlik, kırtasiye, küçük ve büyük onarım yatırımlarını bizzat okullara göndereceklerini ifade etti. Özer, ayrıca uzman ve başöğretmenlik eğitimlerinin tamamlandıktan sonra örnek kitapçıklar yayınlayacaklarını da dile getirdi.

“Yanlış algıyı ortadan kaldıralım”

Sahayla güçlü ilişkilere sahip Milli Eğitim Bakanlığı kapasitesine artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Bakan Özer, “Ülkemizde yanlış bir algı var, o algıyı ortadan kaldıralım. O algı nedir; Milli Eğitim Bakanlığı bu ülkenin evlatlarına eğitim imkanını sağlamak için hükümetinin güçlü desteğiyle bu kadar yatırım yaparken okulların ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz olabilir mi? Okulun temizlik, kırtasiye malzemesi ve küçük, büyük onarımını yapmaktan aciz olabilir mi, böyle bir şey olabilir mi? Onun için dedik ki 2022-2023 eğitim öğretim yılında tüm okullarımızın temizlik, kırtasiye, onarım yatırımlarını bizzat okullara göndereceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı daha öncesinde sadece orta öğretim kurumlarına doğrudan bütçe gönderebiliyordu. Ama temel eğitim genel müdürlüğüne bağlı anaokulu, ilkokul ve ortaokullara bütçe göndermiyordu. Biz bunu değiştirdik artık Milli Eğitim Bakanlığı olarak okulların ihtiyacını doğrudan okullara gönderiyoruz. Öğretmen ve okul yöneticilerimizi kimseye muhtaç etmeden, hiçbir spekülasyona onların yanlış algılarına yol açmadan artık biz gidereceğiz. Bire bir elektronik sistem üzerinden gönderilen bütçeler, bütçelerin hangi kalemlere harcandığını da takip edeceğiz. Eğitim sistemimizde ki 57 bin 108 tane okulumuzun her türlü ihtiyacını gidererek, sahayla güçlü ilişkilere sahip Milli Eğitim Bakanlığı kapasitesini artırmak için var gücümüzle çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi.

"Gereksiz şekilde kaygılanıyorlar"

Uzman ve başöğretmenlik sınavları için Eylül ayı içerisinde örnek kitapçıklar yayınlayacaklarını duyuran Bakan Özer, “Bir toplum öğretmeni kadar güçlüdür. O yüzden bizim bakanlık olarak yapacağımız en büyük yatırım siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Öğretmenlik meslek kanunu 60 yıllık bir rüyaydı. İstediğimiz şey şuydu; öğretmenlerimize uzman ve başöğretmenlik ile ilgili bir kariyer sistematiği geliştirelim, küçük eğitimler ve basit bir sınavla bu süreci nihayetlendirip, öğretmenlerimizin özlük haklarında ciddi bir iyileşme sağlayalım. Bu öğretmenlik meslek kanunu bir başlangıç noktası. Ama şuanda bunun uygulamasını yapmamız gerekiyor.

Biz, sizin imkanlarınızı, hak ettiğiniz özlük haklarınızı almanız için çok rahat bir şekilde üstesinden gelebileceğiniz mekanizmalar ile bunu sağlamaya çalıştık. İstirhamımız aramıza kimseyi sokmayalım, biz birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz hiç problemin olmadığına inanıyoruz. Buraya gelmeden önce bakan yardımcılarımız ile bir toplantı yaptık ve yardımcı da olmak istedik bakanlık olarak çünkü ilk defa sınav yapılacak, belki öğretmenlerimiz tedirgin, sınavların sorularının nasıl olacağını kestiremiyorlar. Gereksiz şekilde kaygılanıyorlar, eğitimler bittikten sonra örnek kitapçıklar yayınlamaya karar verdik ki nasıl bir çerçeve içerisinde uzman ve başöğretmenlik sınavlarının yapılacağını sizlere göstermiş olacağız. Eylül ayı içerisinde yayınlayacağız onu da inşallah” şeklinde konuştu. Bakan Özer’in konuşmasının ardından hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER